Бањалука овог викенда домаћин пливачког митинга „22. април“: Руси у центру пажње

Дејан Кондић
Бањалука овог викенда домаћин пливачког митинга „22. април“: Руси у центру пажње

БАЊАЛУКА – Бањалука, односно Академски пливачки клуб "22. април" у суботу и недјељу биће домаћини 15. међународног пливачког митинга „22. април“.

У центру пажње биће наступ репрезентативаца Русије, од којих су неки вишеструки европски, свјетски рекордери и освајачи медаља са највећих планетарних такмичења.

Руска експедиција предвођена селектором Сергејом Чепиком са одушевљењем је прихватила позив и дошла у највећи град Српске. Након двије године,  20-ак најелитнијих руских пливача имаће прилику да се окушају ван граница своје земље.

Евгенија Чикунова, Климент Колесников, Андреј Минаков и друштво имаће шта да покажу на бањалучком "Градском олимпијском базену".

- Драго ми је што сам у Бањалуци. Утисци су јако позитивни. Биће ми занимљиво да видим како ћу проћи након недавно завршеног првенства Русије – рекла је Чикунова.

И Колесников, иначе, освајач олимипијских медаља и шестоструки шампион планете у малом базену, те вишеструки европски првак радује се натупу у граду на Врбасу.

- Задовољан сам базеном. Надам се да ћу имати успјешан наступ. На самом такмичењу видјећу у каквој сам форми, али се надам да ће све проћи како треба, као што је био случај прије недјељу дана на првенству Русије – истакао је Колесников.

Андреј Минаков вјерује да ће имати добар наступ.

- Хвала домаћинима на сјајном гостопримству. Надам се да ћемо се реванширати добрим резултатима у базену – додао је Минаков.

Тренер Руског тима, Чепик такође није крио захвалност домаћинима на позиву на један овакав митинг. Позитивно је изненађен како су његови изабраници и он примљени у Бањалуци.

- Хвала свима у Бањалуци. Иза нас је напоран и дугачк пут, али све је прошло добро. Мало нас је и изненадио позив, јер смо тек крајем марта сазнали да ћемо ићи у Бањалуку – открио је Чепик.

Домаћини су урадили све да митинг буде на највишем могућем нивоу. Биће ово сјајна прилика за све учеснике да остваре ФИНА "А" или "Б" норме за Олимпијске игре.

- Драго нам је што су дошли руски пливачи. Част нам је што смо их ми угостили. Ово је спортска прича. Позивам све људе да дођу у суботу у недјељу на базен и уживају – закључио је Граховац.

Подршка

Турнир је свесрдно подржао предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

- Овакав догађај значајан је и за Бањалуку и за Републику Српску. Драго нам је што смо нашим пријатељима из Русије могли помоћи у овом тешком тренутку. Потрудили смо се да се осјећају као код куће. Надам се да ће понијети лијепе успомене из Српске – рекао је Марио Ђуран, изасланик предсједника Српске.

Пливачки митинг „22. април“ одржава се поводом Дана града Бањалука.

- Све честитке организаторима такмичења што су оваква имена довели у Бањалуку. Град у континуитету пружа подршку овом митингу. Драги гости добро нам дошли – истакла је савјетница градоначелника Мирна Савић Бањац, испред града домаћина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана