Banjaluka ovog vikenda domaćin plivačkog mitinga „22. april“: Rusi u centru pažnje

Dejan Kondić
Banjaluka ovog vikenda domaćin plivačkog mitinga „22. april“: Rusi u centru pažnje

BANjALUKA – Banjaluka, odnosno Akademski plivački klub "22. april" u subotu i nedjelju biće domaćini 15. međunarodnog plivačkog mitinga „22. april“.

U centru pažnje biće nastup reprezentativaca Rusije, od kojih su neki višestruki evropski, svjetski rekorderi i osvajači medalja sa najvećih planetarnih takmičenja.

Ruska ekspedicija predvođena selektorom Sergejom Čepikom sa oduševljenjem je prihvatila poziv i došla u najveći grad Srpske. Nakon dvije godine,  20-ak najelitnijih ruskih plivača imaće priliku da se okušaju van granica svoje zemlje.

Evgenija Čikunova, Kliment Kolesnikov, Andrej Minakov i društvo imaće šta da pokažu na banjalučkom "Gradskom olimpijskom bazenu".

- Drago mi je što sam u Banjaluci. Utisci su jako pozitivni. Biće mi zanimljivo da vidim kako ću proći nakon nedavno završenog prvenstva Rusije – rekla je Čikunova.

I Kolesnikov, inače, osvajač olimipijskih medalja i šestostruki šampion planete u malom bazenu, te višestruki evropski prvak raduje se natupu u gradu na Vrbasu.

- Zadovoljan sam bazenom. Nadam se da ću imati uspješan nastup. Na samom takmičenju vidjeću u kakvoj sam formi, ali se nadam da će sve proći kako treba, kao što je bio slučaj prije nedjelju dana na prvenstvu Rusije – istakao je Kolesnikov.

Andrej Minakov vjeruje da će imati dobar nastup.

- Hvala domaćinima na sjajnom gostoprimstvu. Nadam se da ćemo se revanširati dobrim rezultatima u bazenu – dodao je Minakov.

Trener Ruskog tima, Čepik takođe nije krio zahvalnost domaćinima na pozivu na jedan ovakav miting. Pozitivno je iznenađen kako su njegovi izabranici i on primljeni u Banjaluci.

- Hvala svima u Banjaluci. Iza nas je naporan i dugačk put, ali sve je prošlo dobro. Malo nas je i iznenadio poziv, jer smo tek krajem marta saznali da ćemo ići u Banjaluku – otkrio je Čepik.

Domaćini su uradili sve da miting bude na najvišem mogućem nivou. Biće ovo sjajna prilika za sve učesnike da ostvare FINA "A" ili "B" norme za Olimpijske igre.

- Drago nam je što su došli ruski plivači. Čast nam je što smo ih mi ugostili. Ovo je sportska priča. Pozivam sve ljude da dođu u subotu u nedjelju na bazen i uživaju – zaključio je Grahovac.

Podrška

Turnir je svesrdno podržao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

- Ovakav događaj značajan je i za Banjaluku i za Republiku Srpsku. Drago nam je što smo našim prijateljima iz Rusije mogli pomoći u ovom teškom trenutku. Potrudili smo se da se osjećaju kao kod kuće. Nadam se da će ponijeti lijepe uspomene iz Srpske – rekao je Mario Đuran, izaslanik predsjednika Srpske.

Plivački miting „22. april“ održava se povodom Dana grada Banjaluka.

- Sve čestitke organizatorima takmičenja što su ovakva imena doveli u Banjaluku. Grad u kontinuitetu pruža podršku ovom mitingu. Dragi gosti dobro nam došli – istakla je savjetnica gradonačelnika Mirna Savić Banjac, ispred grada domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana