Рукометаш Слоге Арсеније Бубић: Имамо шансу без обзира на минус осам

Душан Репија
Рукометаш Слоге Арсеније Бубић: Имамо шансу без обзира на минус осам

Могиљев - Иако су први меч другог кола Челенџ купа изгубили са осам голова разлике (22:30) рукометаши Слоге вјерују да имају шансу да све надокнаде у реваншу против бјелоруске Машеке.

Разлог за оптимизам виде у три чињенице. Прва је да готово ништа нису знали о квалитету и начину игре ривала, друга да су и сами одиграли прилично лош меч са много техничких грешака, а трећа да суђење у Добоју не може бити лошије од оног у Могиљеву.

Све је то утицало да Машека дође 12. октобра у Добој са комфорном предношћу, која ипак није ненадокнадива, сматра лијеви бек Добојлија Арсеније Бубић.

- Мало информација о игри нашег противника смо могли да пронађемо путем интернета, а када смо се прилагодили на њихов начин игре, већ је било касно. Прво полувријеме било је лоше и прилично чудно, а када смо у другом почели да их стижемо, судије нам једноставно то нису дозволиле. Посљедњих десет минута практично смо играли са играчем мање па су они опет успјели да нам побјегну, иако смо у једном тренутку стигли на минус четири. Без обзира на све, знамо да можемо много боље, па чак и да надокнадимо велики заостатак - рекао је Бубић.

Момци Данка Панића промашили су и четири седмерца, па стварно дјелује да имају шансу уколико одиграју онако како знају, прије свега чврсто у одбрани и концентрисано у нападу. Најбољи утисак поново је оставио Владимир Станковић. Видјело се да искусни десни бек има много оваквих утакмица у ногама, за разлику од већине саиграча. Пролазну оцјену заслужио је и Бубић, стријелац четири поготка.

- Не смијемо да журимо и желимо пошто-пото да истопимо разлику. Резултат из првог меча није реалан, али су они показали да знају да казне све наше грешке. Морамо да их сведемо на минимум у реваншу и тако покушамо доћи до резултата који нам одговара - рекао је Бубић.

Други представник БиХ у овом такмичењу Вогошћа доживјела је пораз у Виљнусу од Швијесе са 24:27. Прошлогодишњи ривал бањалучког Борца у истом такмичењу одиграо је добро друго полувријеме и преокренуо резултат у своју корист. Ипак екипа Бијана Унчанина има лијепу прилику да пропуштено надокнади у реваншу.
 

 

Машека    30 (15)
Слога        22 (8)

Дворана: Спорт комплекс “Олимпијетс”. 
Гледалаца: 900. 
Судије: Иварс Чернавскис и Едмундс Богдановс (Летонија). 
Седмерци: Машека 5 (4), Слога 5 (1). 
Искључења: Машека 6, Слога 12 минута. 
Црвени картон (треће искључење): Борислав Станковић (Слога) у 54. минуту.

Машека: Хабибов, Барилов, Циханков 3, Сончук 5, Зимин, Самсонов, Дуда 8, Јасиукевич, Зјалионка 1, Моторин 1, Тилненко 1, Михалчук 4, Драздов 6, Бујкевич, Јанкуски 1, Котов. Тренер: Владимир Костучик.
Слога: Богдановић, Ђурђевић, Анђелић 1, Кнежевић, Миличевић, Мишановић 1, Престаш, В. Станковић 7, Бубић 4, Максимовић, Зекић 3, Б. Станковић 4, Ристић, Ћосић 2. Тренер: Данко Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана