Rukometaš Sloge Arsenije Bubić: Imamo šansu bez obzira na minus osam

Dušan Repija
Rukometaš Sloge Arsenije Bubić: Imamo šansu bez obzira na minus osam

Mogiljev - Iako su prvi meč drugog kola Čelendž kupa izgubili sa osam golova razlike (22:30) rukometaši Sloge vjeruju da imaju šansu da sve nadoknade u revanšu protiv bjeloruske Mašeke.

Razlog za optimizam vide u tri činjenice. Prva je da gotovo ništa nisu znali o kvalitetu i načinu igre rivala, druga da su i sami odigrali prilično loš meč sa mnogo tehničkih grešaka, a treća da suđenje u Doboju ne može biti lošije od onog u Mogiljevu.

Sve je to uticalo da Mašeka dođe 12. oktobra u Doboj sa komfornom prednošću, koja ipak nije nenadoknadiva, smatra lijevi bek Dobojlija Arsenije Bubić.

- Malo informacija o igri našeg protivnika smo mogli da pronađemo putem interneta, a kada smo se prilagodili na njihov način igre, već je bilo kasno. Prvo poluvrijeme bilo je loše i prilično čudno, a kada smo u drugom počeli da ih stižemo, sudije nam jednostavno to nisu dozvolile. Posljednjih deset minuta praktično smo igrali sa igračem manje pa su oni opet uspjeli da nam pobjegnu, iako smo u jednom trenutku stigli na minus četiri. Bez obzira na sve, znamo da možemo mnogo bolje, pa čak i da nadoknadimo veliki zaostatak - rekao je Bubić.

Momci Danka Panića promašili su i četiri sedmerca, pa stvarno djeluje da imaju šansu ukoliko odigraju onako kako znaju, prije svega čvrsto u odbrani i koncentrisano u napadu. Najbolji utisak ponovo je ostavio Vladimir Stanković. Vidjelo se da iskusni desni bek ima mnogo ovakvih utakmica u nogama, za razliku od većine saigrača. Prolaznu ocjenu zaslužio je i Bubić, strijelac četiri pogotka.

- Ne smijemo da žurimo i želimo pošto-poto da istopimo razliku. Rezultat iz prvog meča nije realan, ali su oni pokazali da znaju da kazne sve naše greške. Moramo da ih svedemo na minimum u revanšu i tako pokušamo doći do rezultata koji nam odgovara - rekao je Bubić.

Drugi predstavnik BiH u ovom takmičenju Vogošća doživjela je poraz u Viljnusu od Švijese sa 24:27. Prošlogodišnji rival banjalučkog Borca u istom takmičenju odigrao je dobro drugo poluvrijeme i preokrenuo rezultat u svoju korist. Ipak ekipa Bijana Unčanina ima lijepu priliku da propušteno nadoknadi u revanšu.
 

 

Mašeka    30 (15)
Sloga        22 (8)

Dvorana: Sport kompleks “Olimpijets”. 
Gledalaca: 900. 
Sudije: Ivars Černavskis i Edmunds Bogdanovs (Letonija). 
Sedmerci: Mašeka 5 (4), Sloga 5 (1). 
Isključenja: Mašeka 6, Sloga 12 minuta. 
Crveni karton (treće isključenje): Borislav Stanković (Sloga) u 54. minutu.

Mašeka: Habibov, Barilov, Cihankov 3, Sončuk 5, Zimin, Samsonov, Duda 8, Jasiukevič, Zjalionka 1, Motorin 1, Tilnenko 1, Mihalčuk 4, Drazdov 6, Bujkevič, Jankuski 1, Kotov. Trener: Vladimir Kostučik.
Sloga: Bogdanović, Đurđević, Anđelić 1, Knežević, Miličević, Mišanović 1, Prestaš, V. Stanković 7, Bubić 4, Maksimović, Zekić 3, B. Stanković 4, Ristić, Ćosić 2. Trener: Danko Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana