Подијељена мишљења о завршетку АБА лиге

Глас Српске
Подијељена мишљења о завршетку АБА лиге

ЛАКТАШИ - Сезона у АБА лиги је суспендована, а све је више клубова који траже да такмичење буде закључено према тренутном стању на табели.

Тако су управе Игокее, Крке и Приморске позвали да руководство регионалног такмичења прекине сезону, јер су екипе углавном распуштене док не прође пандемија вируса корона. У том случају Партизан би био шампион, јер држи прво мјесто на табели испред Будућности и Црвене звезде док би Задар као посљедњепласирани испао у нижи ранг, а из табора тог клуба затражили су проширење лиге, односно да не буду избачени. Према календару до краја такмичења остало је још посљедње коло као и плеј-оф, што оставља прилику за велике промјене.

- Имамо став да у овој тешкој ситуацији за све нас, као и за цијелу Европу и свијет, није реално да се првенство настави у јулу и августу. Јер не можемо да знамо до када ће ово стање потрајати. А пошто тренутно нема услова ни за какав рад клубова и самим тим бисмо морали да организујемо додатно вријеме за нове припреме да би се играчи спремили да поново играју. И по томе онда не знамо ни када бисмо могли да започнемо наредну сезону. Наш је приједлог да, уколико се у наредних 10 до 15 дана ситуација не разјасни и у другим такмичењима, завршимо ову сезону са тренутним стањем на табели и без одигравања утакмица. Без плеј-офа и баража. Да испадне тренутно посљедње екипа из АБА 1 и пласира се прва екипа из АБА 2 у АБА 1 - навео је генерални менаџер Игокее Игор Додик у писму упућеном АБА лиги.

Сличан приједлог понудили су и словеначки клубови Крка и Приморска.

- Могли бисмо да расправљамо о свему дуго и шта би било кад би било. Ако сагледамо чињенице, једноставно не можемо ништа да урадимо са сезоном до краја због вируса. Нажалост, дошли смо до закључка да је најбоље завршити ову агонију у којој су се нашли сви клубови и играчи. Јер би убрзо могла да постане и финансијска - казали су у Крки.

У Приморској су се придружили свему што су написале колеге из Крке.

- Ова сезона треба да буде закључена, резултати су ваљани јер је одиграно више од 90 одсто утакмица. Приједлоге за сезону 2020-21. требало би да припреми управа лиге па ћемо о томе гласати. Наш приједлог је да одлуке за сезону 2020-21. буду донесене што касније, када се ствари смире и нормализују у највећој могућој мјери, а њихово доношење сада би било преурањено, с обзиром на глобалну ситуацију - стоји у саопштењу Приморске.

Човић: Ево вам титула

Први човјек Црвене звезде која брани титулу од прошле сезоне Небојша Човић не жели да се бави тим питањем док траје ванредно стање у Србији. Жеља “црвено-бијелих”, Будућности, Морнара и ФМП-а је да све буде окончано на паркету.

- Ко нормалан више мисли о спорту? Невероватно је шта се догађа и уздржаћу се да не дајем неке јаче коментаре о тој теми, али... Право да вам кажем, ево вам и АБА лига и Евролига и остале ствари, дај само да сачувамо животе, људи!. Такви инфлуенсери су и довели цео свет у ситуацију. Ти људи који ни о чему другом не мисле, већ само о себи, свом профиту, богаћењу, о алавости - рекао је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана