Podijeljena mišljenja o završetku ABA lige

Glas Srpske
Podijeljena mišljenja o završetku ABA lige

LAKTAŠI - Sezona u ABA ligi je suspendovana, a sve je više klubova koji traže da takmičenje bude zaključeno prema trenutnom stanju na tabeli.

Tako su uprave Igokee, Krke i Primorske pozvali da rukovodstvo regionalnog takmičenja prekine sezonu, jer su ekipe uglavnom raspuštene dok ne prođe pandemija virusa korona. U tom slučaju Partizan bi bio šampion, jer drži prvo mjesto na tabeli ispred Budućnosti i Crvene zvezde dok bi Zadar kao posljednjeplasirani ispao u niži rang, a iz tabora tog kluba zatražili su proširenje lige, odnosno da ne budu izbačeni. Prema kalendaru do kraja takmičenja ostalo je još posljednje kolo kao i plej-of, što ostavlja priliku za velike promjene.

- Imamo stav da u ovoj teškoj situaciji za sve nas, kao i za cijelu Evropu i svijet, nije realno da se prvenstvo nastavi u julu i avgustu. Jer ne možemo da znamo do kada će ovo stanje potrajati. A pošto trenutno nema uslova ni za kakav rad klubova i samim tim bismo morali da organizujemo dodatno vrijeme za nove pripreme da bi se igrači spremili da ponovo igraju. I po tome onda ne znamo ni kada bismo mogli da započnemo narednu sezonu. Naš je prijedlog da, ukoliko se u narednih 10 do 15 dana situacija ne razjasni i u drugim takmičenjima, završimo ovu sezonu sa trenutnim stanjem na tabeli i bez odigravanja utakmica. Bez plej-ofa i baraža. Da ispadne trenutno posljednje ekipa iz ABA 1 i plasira se prva ekipa iz ABA 2 u ABA 1 - naveo je generalni menadžer Igokee Igor Dodik u pismu upućenom ABA ligi.

Sličan prijedlog ponudili su i slovenački klubovi Krka i Primorska.

- Mogli bismo da raspravljamo o svemu dugo i šta bi bilo kad bi bilo. Ako sagledamo činjenice, jednostavno ne možemo ništa da uradimo sa sezonom do kraja zbog virusa. Nažalost, došli smo do zaključka da je najbolje završiti ovu agoniju u kojoj su se našli svi klubovi i igrači. Jer bi ubrzo mogla da postane i finansijska - kazali su u Krki.

U Primorskoj su se pridružili svemu što su napisale kolege iz Krke.

- Ova sezona treba da bude zaključena, rezultati su valjani jer je odigrano više od 90 odsto utakmica. Prijedloge za sezonu 2020-21. trebalo bi da pripremi uprava lige pa ćemo o tome glasati. Naš prijedlog je da odluke za sezonu 2020-21. budu donesene što kasnije, kada se stvari smire i normalizuju u najvećoj mogućoj mjeri, a njihovo donošenje sada bi bilo preuranjeno, s obzirom na globalnu situaciju - stoji u saopštenju Primorske.

Čović: Evo vam titula

Prvi čovjek Crvene zvezde koja brani titulu od prošle sezone Nebojša Čović ne želi da se bavi tim pitanjem dok traje vanredno stanje u Srbiji. Želja “crveno-bijelih”, Budućnosti, Mornara i FMP-a je da sve bude okončano na parketu.

- Ko normalan više misli o sportu? Neverovatno je šta se događa i uzdržaću se da ne dajem neke jače komentare o toj temi, ali... Pravo da vam kažem, evo vam i ABA liga i Evroliga i ostale stvari, daj samo da sačuvamo živote, ljudi!. Takvi influenseri su i doveli ceo svet u situaciju. Ti ljudi koji ni o čemu drugom ne misle, već samo o sebi, svom profitu, bogaćenju, o alavosti - rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana