Могло и боље и горе од Олимпијакоса

Душан Репија
Могло и боље и горе од Олимпијакоса

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела састаће се у првом колу Купа ЕХФ са шампионом Грчке Олимпијакосом.

Може се рећи да су Бањалучани солидно прошли, јер су избјегли неколико јачих ривала, а могли су да добију и на папиру лошијег противника. Са друге стране, није занемарива ни чињеница да је путовање до Грчке далеко јефтиније од неког на крајњи исток, запад или сјевер Европе. Иако рукомет у Грчкој не спада у групу најпопуларнијих спортова, Олимпијакос је посљедњих година почео да улаже озбиљнији новац јер је рукометни клуб постао дио Спортског друштва. Одмах су дошли и резултати, јер је прекинута доминација АЕК-а, па су “црвено-бијели” рукометаши прошле сезоне освојили дуплу круну.

- Немам баш превише информација о томе ко је остао у клубу између двије сезоне, али ћемо у идућих неколико дана сигурно сазнати више детаља. Прошле године су стигли надомак групне фазе овог такмичења, а зауставио их је Нексе у трећем колу, па сигурно имају квалитет. Све у свему, мислим да смо могли горе проћи, али далеко од тога да ће бити лак двомеч - рекао је тренер Борца Мирко Микић.

Први меч игра се у Атини 31. августа или 1. септембра, а реванш је седам дана касније у Бањалуци. У случају да успјешно прођу прво коло, “црвено-плави” ће играти против румунског представника Политехнике Темишвар, али о томе у овом тренутку нико не размишља. Спортски сектор клуба приводи крају комплетирање екипе за нову сезону. У идућих неколико дана очекује се да уговоре продуже голман Бојан Љубишић и лијеви бек Стефан Миљковић, док су нова лица пивот Немања Вучићевић, те десни бекови Никола Јеремић и Бразилац Гиљерме Линареш. У скалду са понудом на тржишту и финансијским могућностима, постоји опција да стигне још један играч који покрива позиције лијевог или средњег бека.

- Најбитније ми је да смо сачували скоро цијелу екипу из прошле сезоне, јер знам да ти момци могу још боље. Надам се да ће се и новајлије добро уклопити и да ћемо имати још успјешнију сезону него прошлу - рекао је Микић.

Прво окупљање он ће највјероватније заказати за 24. јул, до када ће дефинитивно бити познато на које све играче може да рачуна.

Арсић отишао из Атине

Како голман из Србије Игор Арсић више није члан Олимпијакоса вјероватно ће бити од велике помоћи стручном штабу Бањалучана при скенирању доскорашњих саиграча.

- Према оном што сам видио, десна страна им је најјаче оружје, а познајем и Петра Бубала који игра десни бек. Чак смо једно вријеме били чланови репрезентације БиХ - рекао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана