Moglo i bolje i gore od Olimpijakosa

Dušan Repija
Moglo i bolje i gore od Olimpijakosa

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela sastaće se u prvom kolu Kupa EHF sa šampionom Grčke Olimpijakosom.

Može se reći da su Banjalučani solidno prošli, jer su izbjegli nekoliko jačih rivala, a mogli su da dobiju i na papiru lošijeg protivnika. Sa druge strane, nije zanemariva ni činjenica da je putovanje do Grčke daleko jeftinije od nekog na krajnji istok, zapad ili sjever Evrope. Iako rukomet u Grčkoj ne spada u grupu najpopularnijih sportova, Olimpijakos je posljednjih godina počeo da ulaže ozbiljniji novac jer je rukometni klub postao dio Sportskog društva. Odmah su došli i rezultati, jer je prekinuta dominacija AEK-a, pa su “crveno-bijeli” rukometaši prošle sezone osvojili duplu krunu.

- Nemam baš previše informacija o tome ko je ostao u klubu između dvije sezone, ali ćemo u idućih nekoliko dana sigurno saznati više detalja. Prošle godine su stigli nadomak grupne faze ovog takmičenja, a zaustavio ih je Nekse u trećem kolu, pa sigurno imaju kvalitet. Sve u svemu, mislim da smo mogli gore proći, ali daleko od toga da će biti lak dvomeč - rekao je trener Borca Mirko Mikić.

Prvi meč igra se u Atini 31. avgusta ili 1. septembra, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci. U slučaju da uspješno prođu prvo kolo, “crveno-plavi” će igrati protiv rumunskog predstavnika Politehnike Temišvar, ali o tome u ovom trenutku niko ne razmišlja. Sportski sektor kluba privodi kraju kompletiranje ekipe za novu sezonu. U idućih nekoliko dana očekuje se da ugovore produže golman Bojan Ljubišić i lijevi bek Stefan Miljković, dok su nova lica pivot Nemanja Vučićević, te desni bekovi Nikola Jeremić i Brazilac Giljerme Linareš. U skaldu sa ponudom na tržištu i finansijskim mogućnostima, postoji opcija da stigne još jedan igrač koji pokriva pozicije lijevog ili srednjeg beka.

- Najbitnije mi je da smo sačuvali skoro cijelu ekipu iz prošle sezone, jer znam da ti momci mogu još bolje. Nadam se da će se i novajlije dobro uklopiti i da ćemo imati još uspješniju sezonu nego prošlu - rekao je Mikić.

Prvo okupljanje on će najvjerovatnije zakazati za 24. jul, do kada će definitivno biti poznato na koje sve igrače može da računa.

Arsić otišao iz Atine

Kako golman iz Srbije Igor Arsić više nije član Olimpijakosa vjerovatno će biti od velike pomoći stručnom štabu Banjalučana pri skeniranju doskorašnjih saigrača.

- Prema onom što sam vidio, desna strana im je najjače oružje, a poznajem i Petra Bubala koji igra desni bek. Čak smo jedno vrijeme bili članovi reprezentacije BiH - rekao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana