Лукић већ види Премијер лигу

Синиша Котараш
Лукић већ види Премијер лигу

БАЊАЛУКА - Први стријелац лидера Прве лиге Републике Српске екипе Крупе Јово Лукић сигуран је да ће се његов тим експресно вратити у Премијер лигу БиХ и да ће се тренутних пет бодова предности у односу на јединог ривала Рудар Приједор у другом дијелу сезоне још и увећати.

Млади нападач који је постигао пет погодака у досадашњем дијелу првенства каже да је задовољан, али и свјестан како је та бројка могла и морала да буде још већа.

- Да будем искрен, очекивао сам овако нешто када је у питању учинак Крупе, као и мој лични учинак. Постигао сам пет погодака, уписао четири асистенције тако да сам задовољан. Свјестан сам да увијек може боље, јер сам пропустио неколико прилика па сам могао имати и бољи учинак. Надам се да ћу првенство завршити са неких 15 или 20 погодака на свом конту - казао је Лукић.

Он је у кањон Врбаса стигао из добојске Слоге, борио се за мјесто у тиму док је Крупа била у Премијер лиги да би прољећну полусезону провео у Градачцу гдје је као позајмљен играч наступао за Звијезду.

- Много ми је помогло то што сам у тих шест мјесеци имао заиста добру минутажу, али и што сам, након скоро годину почео да постижем голове. То ми је донијело неопходну сигурност, а порасло ми је и самопоуздање. Имао сам то на уму када сам се љетос вратио у Крупу и већ на припремама сам почео да дајем голове те се наметнуо тренеру Зорану Марићу и ето ме ту сам - појаснио је Лукић.

Крупа је ове сезоне први фаворит за шампионску титулу и повратак у Премијер лигу што оправдава и на терену.

- Имамо тих пет бодова предности и мислим да је то заслужено. Имамо бољу екипу од Рудара, али не смијемо се опуштати све док постоји шанса да нас неко угрози. Све ово заиста озбиљно схватамо, за сваку утакмицу се посебно припремамо, анализирамо ривала и то је један од разлога зашто смо први. Сигуран сам у повратак у Премијер лигу као и у то да ћемо своју предност у другом дијелу још и увећати. Уосталом, Крупа ове сезоне иде на побједу у свим утакмицама, играмо да постигнемо погодак више од противника и нема разлога да не наставимо са таквом игром - додао је Лукић
 

Значе ми очеви савјети

Отац младог нападача Крупе је некадашњи сјајни фудбалер тузланске Слободе Митар Лукић па је Јово засигурно имао од кога да научи како се постижу голови.

- Не сјећам се његових игара, али по причама других, био је одличан фудбалер и страшан нападач. Уколико успијем да достигнем бар половину његовог нивоа сматраћу да сам успио у фудбалу. Био ми је двије године тренер у добојској Слоги па ми је и на терену објашњавао одређене финесе. Значили су ми много тада, али и сада, његови савјети - тврди Јово Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана