Lukić već vidi Premijer ligu

Siniša Kotaraš
Lukić već vidi Premijer ligu

BANjALUKA - Prvi strijelac lidera Prve lige Republike Srpske ekipe Krupe Jovo Lukić siguran je da će se njegov tim ekspresno vratiti u Premijer ligu BiH i da će se trenutnih pet bodova prednosti u odnosu na jedinog rivala Rudar Prijedor u drugom dijelu sezone još i uvećati.

Mladi napadač koji je postigao pet pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva kaže da je zadovoljan, ali i svjestan kako je ta brojka mogla i morala da bude još veća.

- Da budem iskren, očekivao sam ovako nešto kada je u pitanju učinak Krupe, kao i moj lični učinak. Postigao sam pet pogodaka, upisao četiri asistencije tako da sam zadovoljan. Svjestan sam da uvijek može bolje, jer sam propustio nekoliko prilika pa sam mogao imati i bolji učinak. Nadam se da ću prvenstvo završiti sa nekih 15 ili 20 pogodaka na svom kontu - kazao je Lukić.

On je u kanjon Vrbasa stigao iz dobojske Sloge, borio se za mjesto u timu dok je Krupa bila u Premijer ligi da bi proljećnu polusezonu proveo u Gradačcu gdje je kao pozajmljen igrač nastupao za Zvijezdu.

- Mnogo mi je pomoglo to što sam u tih šest mjeseci imao zaista dobru minutažu, ali i što sam, nakon skoro godinu počeo da postižem golove. To mi je donijelo neophodnu sigurnost, a poraslo mi je i samopouzdanje. Imao sam to na umu kada sam se ljetos vratio u Krupu i već na pripremama sam počeo da dajem golove te se nametnuo treneru Zoranu Mariću i eto me tu sam - pojasnio je Lukić.

Krupa je ove sezone prvi favorit za šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu što opravdava i na terenu.

- Imamo tih pet bodova prednosti i mislim da je to zasluženo. Imamo bolju ekipu od Rudara, ali ne smijemo se opuštati sve dok postoji šansa da nas neko ugrozi. Sve ovo zaista ozbiljno shvatamo, za svaku utakmicu se posebno pripremamo, analiziramo rivala i to je jedan od razloga zašto smo prvi. Siguran sam u povratak u Premijer ligu kao i u to da ćemo svoju prednost u drugom dijelu još i uvećati. Uostalom, Krupa ove sezone ide na pobjedu u svim utakmicama, igramo da postignemo pogodak više od protivnika i nema razloga da ne nastavimo sa takvom igrom - dodao je Lukić
 

Znače mi očevi savjeti

Otac mladog napadača Krupe je nekadašnji sjajni fudbaler tuzlanske Slobode Mitar Lukić pa je Jovo zasigurno imao od koga da nauči kako se postižu golovi.

- Ne sjećam se njegovih igara, ali po pričama drugih, bio je odličan fudbaler i strašan napadač. Ukoliko uspijem da dostignem bar polovinu njegovog nivoa smatraću da sam uspio u fudbalu. Bio mi je dvije godine trener u dobojskoj Slogi pa mi je i na terenu objašnjavao određene finese. Značili su mi mnogo tada, ali i sada, njegovi savjeti - tvrdi Jovo Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana