Четири појачања у Женском рукометном клубу из својих редова

Душан Репија
Четири појачања у Женском рукометном клубу из својих редова

БАЊАЛУКА - Женски рукометни клуб Борац пронашао је појачања за нову сезону у својим редовима. Четири талентоване рукометашице Дуња Јуркас, Миљана Смиљанић, Милана Раилић и Ивана Бобић потписале су прве уговоре, па ће бити велики ослонац “осица” у наредном периоду.

Исправан рад и почетак успостављања урушеног система крајем 2018. године полако долази на наплату. Дјевојке које су јуче парафирале уговоре прошле су Борчеву школу и већ навикле да побјеђују у млађим категоријама пошто овај клуб може да се похвали углавном првим мјестима на првенствима БиХ. Све дјевојке су углас рекле да им је добијање уговора велика част и обавеза, те да се надају да ће оправдати повјерење и наставити са побједама које су низале у јуниорској и кадетској конкуренцији.

Директор Дарко Савић поносан је што су рад и труд у претходном периоду дали резултате и што овај клуб ствара првотимке.

- Поносни смо на дјевојке, али и стручни кадар који се успјешно школовао и који их води. Управа се потрудила и успјели смо да обезбиједимо буџет за нову сезону и за то иде захвалност “Гаспрому” који је остао уз нас, баш као и компаније “м:тел” и “њњин”. Уз подршку града и Министарства породице, омладине и спорта имамо обезбијеђен буџет. Екипа ће имати добре припреме и три турнира, па ћемо спремни дочекати сезону и европске мечеве - рекао је Савић.

Уговор је јуче потписао и тренер Никола Бијелић под чијом командом су и стасале новопечене сениорке. Млади стручњак завршио је прошлу сезону на клупи првог тима и већ од тада кује планове за нову сезону. Послије љетног одмора припреме су почеле првог дана августа, а Бијелић истиче да ће наступи на турнирима у Книну, Осијеку и Скопљу допринијети одличној припреми за такмичарске мечеве.

- Желимо да наставимо да радимо гдје смо стали прошле сезоне. Трудићемо се да додатно убрзамо игру и смањимо техничке грешке. Имамо доста времена да се уиграмо јер сезона почиње 17. септембра, а наступи на ова три турнира добро ће нам доћи - рекао је Бијелић.

Наступ у ЕХФ европском купу Бањалучанке ће имати 7. и 9. октобра против Латсије са Кипра.

- Њихова снага за нас је још непознаница, али сигурно имамо веће шансе за пролаз него прошле године против Дунајске Стреде, посебно јер су прихватили приједлог да оба меча одиграмо у Бањалуци. Надам се да ће гости отићи из нашег града са лијепим успоменама, али погнуте главе - додао је Савић.

Одустајања праве штету

Од женских клубова из Премијер лиге БиХ само ће Борац и Груде учествовати у европским куповима.

- Хаџићи и Извиђач су одлучили да не играју, а то шкоди свим клубовима у БиХ јер губимо бодове и добијамо теже противнике већ у првом колу. Прошле године смо били повлашћени, док ове године нисмо - рекао је директор Борца Дарко Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана