Četiri pojačanja u Ženskom rukometnom klubu iz svojih redova

Dušan Repija
Četiri pojačanja u Ženskom rukometnom klubu iz svojih redova

BANjALUKA - Ženski rukometni klub Borac pronašao je pojačanja za novu sezonu u svojim redovima. Četiri talentovane rukometašice Dunja Jurkas, Miljana Smiljanić, Milana Railić i Ivana Bobić potpisale su prve ugovore, pa će biti veliki oslonac “osica” u narednom periodu.

Ispravan rad i početak uspostavljanja urušenog sistema krajem 2018. godine polako dolazi na naplatu. Djevojke koje su juče parafirale ugovore prošle su Borčevu školu i već navikle da pobjeđuju u mlađim kategorijama pošto ovaj klub može da se pohvali uglavnom prvim mjestima na prvenstvima BiH. Sve djevojke su uglas rekle da im je dobijanje ugovora velika čast i obaveza, te da se nadaju da će opravdati povjerenje i nastaviti sa pobjedama koje su nizale u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Direktor Darko Savić ponosan je što su rad i trud u prethodnom periodu dali rezultate i što ovaj klub stvara prvotimke.

- Ponosni smo na djevojke, ali i stručni kadar koji se uspješno školovao i koji ih vodi. Uprava se potrudila i uspjeli smo da obezbijedimo budžet za novu sezonu i za to ide zahvalnost “Gaspromu” koji je ostao uz nas, baš kao i kompanije “m:tel” i “njnjin”. Uz podršku grada i Ministarstva porodice, omladine i sporta imamo obezbijeđen budžet. Ekipa će imati dobre pripreme i tri turnira, pa ćemo spremni dočekati sezonu i evropske mečeve - rekao je Savić.

Ugovor je juče potpisao i trener Nikola Bijelić pod čijom komandom su i stasale novopečene seniorke. Mladi stručnjak završio je prošlu sezonu na klupi prvog tima i već od tada kuje planove za novu sezonu. Poslije ljetnog odmora pripreme su počele prvog dana avgusta, a Bijelić ističe da će nastupi na turnirima u Kninu, Osijeku i Skoplju doprinijeti odličnoj pripremi za takmičarske mečeve.

- Želimo da nastavimo da radimo gdje smo stali prošle sezone. Trudićemo se da dodatno ubrzamo igru i smanjimo tehničke greške. Imamo dosta vremena da se uigramo jer sezona počinje 17. septembra, a nastupi na ova tri turnira dobro će nam doći - rekao je Bijelić.

Nastup u EHF evropskom kupu Banjalučanke će imati 7. i 9. oktobra protiv Latsije sa Kipra.

- Njihova snaga za nas je još nepoznanica, ali sigurno imamo veće šanse za prolaz nego prošle godine protiv Dunajske Strede, posebno jer su prihvatili prijedlog da oba meča odigramo u Banjaluci. Nadam se da će gosti otići iz našeg grada sa lijepim uspomenama, ali pognute glave - dodao je Savić.

Odustajanja prave štetu

Od ženskih klubova iz Premijer lige BiH samo će Borac i Grude učestvovati u evropskim kupovima.

- Hadžići i Izviđač su odlučili da ne igraju, a to škodi svim klubovima u BiH jer gubimo bodove i dobijamo teže protivnike već u prvom kolu. Prošle godine smo bili povlašćeni, dok ove godine nismo - rekao je direktor Borca Darko Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana