Игокеа кажњена са 20.000 марака

Агенције
Игокеа кажњена са 20.000 марака

Сарајево - Кошаркашки савез БиХ казнио је Игокеу са 20.000 марака зато што прошле сезоне није играла завршницу Лиге 6 БиХ, док ће идуће кренути са такмичењем од лигашког дијела који стартује у октобру.

- Игокеа ће играти лигу, казна што нису учествовали прошле сезоне је 20.000 марака. Људи из Игокее су свјесни да су направили грешку и да им је то скратило сезону, па смо сада добили писмену сагласност да они желе од самог почетка да учествују. Не видимо проблеме у томе. Мислим да ћемо ове сезоне имати добро првенство, чак четири екипе из АБА лиге, што повећава ростере, тако да нас очекује интересантно првенство - рекао је генерални секретар КС БиХ Амер Чолан.

Мјесто директора сениорске репрезентације БиХ празно је од маја, након што је истекао уговор Синиши Ковачевићу. Постоји неколико заинтересованих, међу којима су наводно Ведран Принц и Самир Авдић. 

- На посљедња три-четири састанка Управног одбора разматрамо то питање. Није лако наћи кандидата који би требало 24 сата да се посвети савезу и репрезентацији. То је јако битна карика за КС БиХ, човјек који треба да врши скаутинг, разговара са кандидатима и потенцијалним репрезентативцима. Надам се да ћемо на сљедећем УО донијети одлуку - казао је предсједник КС БиХ Мирза Телетовић и истакао да би волио да то буде бивши репрезентативац, односно човјек из кошарке. 

Када је у питању долазак новог натурализираног Американца Џона Роберсона, у КС БиХ су увјерени да неће бити никаквих проблема да наступи за репрезентацију током сљедећих квалификација, иако ће у наредном периоду играти за клуб из Аустралије.

Према Чолановим ријечима, за сада није било никаквих информација да би Роберсон могао одустати од наступа за БиХ и да имају времена до фебруара да обаве све потребне задатке како би овај Американац убудуће носио дрес селекције. Уједно, постоји велика могућност да се Нихад Ђедовић врати у репрезентацију.

- Разговарали смо са Нихадом Ђедовићем, једини могући начин је да добије специјални статус заслужних спортиста, попут Ведада Ибишевића или Емира Спахића, који имају специјални пасош БиХ. Надам се да ћемо то завршити. Има жељу, али игра за Бајерн, а Њемачка не дозвољава двострука држављанства, па остаје да видимо како ће они реаговати. Ако буде све у реду, надамо се да ћемо до фебруара завршити процес добијања пасоша - рекао је Чолан. 
 

Тужба

Ген-сек је навео да је тужба бившег генералног секретара и даље у судском процесу.

- Рочиште још траје, вјештачење потписа, сви показују неке папире, а на суду је да одлучи ко је крив и након тога ћемо имати више информација - казао је Чолан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана