Igokea kažnjena sa 20.000 maraka

Agencije
Igokea kažnjena sa 20.000 maraka

Sarajevo - Košarkaški savez BiH kaznio je Igokeu sa 20.000 maraka zato što prošle sezone nije igrala završnicu Lige 6 BiH, dok će iduće krenuti sa takmičenjem od ligaškog dijela koji startuje u oktobru.

- Igokea će igrati ligu, kazna što nisu učestvovali prošle sezone je 20.000 maraka. Ljudi iz Igokee su svjesni da su napravili grešku i da im je to skratilo sezonu, pa smo sada dobili pismenu saglasnost da oni žele od samog početka da učestvuju. Ne vidimo probleme u tome. Mislim da ćemo ove sezone imati dobro prvenstvo, čak četiri ekipe iz ABA lige, što povećava rostere, tako da nas očekuje interesantno prvenstvo - rekao je generalni sekretar KS BiH Amer Čolan.

Mjesto direktora seniorske reprezentacije BiH prazno je od maja, nakon što je istekao ugovor Siniši Kovačeviću. Postoji nekoliko zainteresovanih, među kojima su navodno Vedran Princ i Samir Avdić. 

- Na posljednja tri-četiri sastanka Upravnog odbora razmatramo to pitanje. Nije lako naći kandidata koji bi trebalo 24 sata da se posveti savezu i reprezentaciji. To je jako bitna karika za KS BiH, čovjek koji treba da vrši skauting, razgovara sa kandidatima i potencijalnim reprezentativcima. Nadam se da ćemo na sljedećem UO donijeti odluku - kazao je predsjednik KS BiH Mirza Teletović i istakao da bi volio da to bude bivši reprezentativac, odnosno čovjek iz košarke. 

Kada je u pitanju dolazak novog naturaliziranog Amerikanca Džona Robersona, u KS BiH su uvjereni da neće biti nikakvih problema da nastupi za reprezentaciju tokom sljedećih kvalifikacija, iako će u narednom periodu igrati za klub iz Australije.

Prema Čolanovim riječima, za sada nije bilo nikakvih informacija da bi Roberson mogao odustati od nastupa za BiH i da imaju vremena do februara da obave sve potrebne zadatke kako bi ovaj Amerikanac ubuduće nosio dres selekcije. Ujedno, postoji velika mogućnost da se Nihad Đedović vrati u reprezentaciju.

- Razgovarali smo sa Nihadom Đedovićem, jedini mogući način je da dobije specijalni status zaslužnih sportista, poput Vedada Ibiševića ili Emira Spahića, koji imaju specijalni pasoš BiH. Nadam se da ćemo to završiti. Ima želju, ali igra za Bajern, a Njemačka ne dozvoljava dvostruka državljanstva, pa ostaje da vidimo kako će oni reagovati. Ako bude sve u redu, nadamo se da ćemo do februara završiti proces dobijanja pasoša - rekao je Čolan. 
 

Tužba

Gen-sek je naveo da je tužba bivšeg generalnog sekretara i dalje u sudskom procesu.

- Ročište još traje, vještačenje potpisa, svi pokazuju neke papire, a na sudu je da odluči ko je kriv i nakon toga ćemo imati više informacija - kazao je Čolan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana