Горан Иванишевић: Ноле и Рафа иду преко 20 гренд слемова

Агенције
Горан Иванишевић: Ноле и Рафа иду преко 20 гренд слемова

Њујорк - Бивши шампион Вимблдона Горан Иванишевић сматра да ће Новак Ђоковић и Рафаел Надал имати на крају каријера више од 20 гренд слем титула.

Сплићанин, који је од Вимблдона члан тима Новака Ђоковића, каже да је та битка чланова “велике тројке” за највећи број гренд слем трофеја толико занимљива да је тешко предвидјети шта ће бити када буду подвлачили црту испод учинка. Тренутно уочи УС опена, Федерер има 20, Надал 18, а Ђоковић 16 најважнијих трофеја. Тако су и распоређени по старости, Федерер је најстарији са 38, Надал има 33, а Новак 32 године.

- У тој борби за титулу најбољег свих времена људи ће увијек гледати колико је ко освојио или ће навијати за оне које више воле, чак и ако се догоди да Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер заврше каријере с истим бројем трофеја. Тешко је изабрати, сви су генијални на свој начин, играју на невјероватном нивоу и једни друге тјерају на још више стандарде - рекао је Иванишевић.

Он је дао примјер колико је тај тенис који играју тројица најбољих на свијету “недодирљив” за остале.

- У финалу Вимблдона, у том мечу Новака и Роџера, видјели смо неке невјероватне поене које остали на АТП туру не могу да испрате. На примјер, Лука Пуј је одиграо најбољи сет у 2019. у Синсинатију против Новака и опет је изгубио меч. То вас тјера да размишљате шта је потребно да ти момци ураде да би побиједили Новака, Рафу или Роџера - истакао је Иванишевић.

Ни Горан се не усуђује да прогнозира побједника у трци највећих.

- Сви желе да заврше каријеру са највише гренд слем трофеја. Да буду испред друге двојице. Тешко је предвидјети, али мислим да ће Надал и посебно Ђоковић на крају имати више од 20 највећих титула - нагласио је Иванишевић.

Иако је био дио Ђоковићевог тима на Вимблдону, сматра да тај резултат није ни близу онога што је Марин Чилић урадио на УС опену 2014. када је у финалу поразио Кеија Нишикорија.

- Тамо сам дошао на упознавање, иако сам са Новаком био и прије супер. Та прва и најважнија недјеља остала ми је у лијепом сјећању и најважније је да је он освојио Вимблдон. То ме је вратило у 2016. и меч Чилић - Федерер, три меч-лопте. Гледам Ивана Љубичића и он мене. Кад је Чилић изгубио то, све се некако вратило и знао сам како му је. Гренд слем који у глави највише рачунам је онај са Чилићем на УС опену. Тај ће ми увијек бити први и посебан јер сам све вријеме био ту - додао је Иванишевић.

Жријеб у 18 часова

Четвртак је посебан дан у Њујорку јер ће у подне по локалном, а у 18 часова по нашем времену бити обављен жријеб за УС опен. Церемонија којој би, осим директора турнира Дејвида Бруера, требало да присуствују актуелни шампиони Новак Ђоковић и Наоми Осака биће одржана у “Фан вик центру”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана