Goran Ivanišević: Nole i Rafa idu preko 20 grend slemova

Agencije
Goran Ivanišević: Nole i Rafa idu preko 20 grend slemova

Njujork - Bivši šampion Vimbldona Goran Ivanišević smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal imati na kraju karijera više od 20 grend slem titula.

Splićanin, koji je od Vimbldona član tima Novaka Đokovića, kaže da je ta bitka članova “velike trojke” za najveći broj grend slem trofeja toliko zanimljiva da je teško predvidjeti šta će biti kada budu podvlačili crtu ispod učinka. Trenutno uoči US opena, Federer ima 20, Nadal 18, a Đoković 16 najvažnijih trofeja. Tako su i raspoređeni po starosti, Federer je najstariji sa 38, Nadal ima 33, a Novak 32 godine.

- U toj borbi za titulu najboljeg svih vremena ljudi će uvijek gledati koliko je ko osvojio ili će navijati za one koje više vole, čak i ako se dogodi da Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer završe karijere s istim brojem trofeja. Teško je izabrati, svi su genijalni na svoj način, igraju na nevjerovatnom nivou i jedni druge tjeraju na još više standarde - rekao je Ivanišević.

On je dao primjer koliko je taj tenis koji igraju trojica najboljih na svijetu “nedodirljiv” za ostale.

- U finalu Vimbldona, u tom meču Novaka i Rodžera, vidjeli smo neke nevjerovatne poene koje ostali na ATP turu ne mogu da isprate. Na primjer, Luka Puj je odigrao najbolji set u 2019. u Sinsinatiju protiv Novaka i opet je izgubio meč. To vas tjera da razmišljate šta je potrebno da ti momci urade da bi pobijedili Novaka, Rafu ili Rodžera - istakao je Ivanišević.

Ni Goran se ne usuđuje da prognozira pobjednika u trci najvećih.

- Svi žele da završe karijeru sa najviše grend slem trofeja. Da budu ispred druge dvojice. Teško je predvidjeti, ali mislim da će Nadal i posebno Đoković na kraju imati više od 20 najvećih titula - naglasio je Ivanišević.

Iako je bio dio Đokovićevog tima na Vimbldonu, smatra da taj rezultat nije ni blizu onoga što je Marin Čilić uradio na US openu 2014. kada je u finalu porazio Keija Nišikorija.

- Tamo sam došao na upoznavanje, iako sam sa Novakom bio i prije super. Ta prva i najvažnija nedjelja ostala mi je u lijepom sjećanju i najvažnije je da je on osvojio Vimbldon. To me je vratilo u 2016. i meč Čilić - Federer, tri meč-lopte. Gledam Ivana Ljubičića i on mene. Kad je Čilić izgubio to, sve se nekako vratilo i znao sam kako mu je. Grend slem koji u glavi najviše računam je onaj sa Čilićem na US openu. Taj će mi uvijek biti prvi i poseban jer sam sve vrijeme bio tu - dodao je Ivanišević.

Žrijeb u 18 časova

Četvrtak je poseban dan u Njujorku jer će u podne po lokalnom, a u 18 časova po našem vremenu biti obavljen žrijeb za US open. Ceremonija kojoj bi, osim direktora turnira Dejvida Bruera, trebalo da prisustvuju aktuelni šampioni Novak Đoković i Naomi Osaka biće održana u “Fan vik centru”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana