"Рајанер" новом технологијом до смањења емисија угљеника

Срна
"Рајанер" новом технологијом до смањења емисија угљеника

ДАБЛИН - Авио-компанија "Рајанер" инсталирала је "раздвојена симитар крилца" на први од 400 авиона нове генерације "боинг 737-800", што ће смањити потрошњу горива за 65 милиона литара и 165.000 тона емисија угљеника годишње, саопштила је прес-служба компаније.

У саопштењу се наводи да је измјена извршена након потписаног споразума са "Боинг" ваздухопловним партнерима /АПБ/.

Према наводима прес-службе, с обзиром да "Рајанеров" превозни капацитет расте на 225 милиона путника до фискалне 2026. године, ова иницијатива ће проширити циљ компаније да елиминише емисије угљеника до 2050. године.

"Као најеколошкији европски авио-превозник, предводимо одрживу авијацију како смо демонстрирали овим улагањем у нашу флоту. Систем крилаца ће помоћи да испунимо амбициозне циљеве на путу ка потпуном елиминисању емисија угљеника до 2050. године. Одушевљени смо иновативним дизајном крилаца АПБ-а и радујемо се њиховом инсталирању не само на први авион, већ и на више од 400 наших летјелица, како бисмо даље смањили емисије", изјавио је директор "Рајанера" за одрживост Томас Фаулер.

Главни комерцијални службеник АРБ-а Патрик Ламорија рекао је да инсталирање крилаца на летјелице оператера највеће свјетске флоте авиона нове генерације "боинг 737-800" представља "крајњу подршку АПБ-у и његовим производима".

"Почаствовани смо тиме што можемо да наставимо са пружањем подршке `Рајанеру` у њиховим амбициозним иницијативама за одрживост", истакао је Ламорија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана