"Rajaner" novom tehnologijom do smanjenja emisija ugljenika

Srna
"Rajaner" novom tehnologijom do smanjenja emisija ugljenika

DABLIN - Avio-kompanija "Rajaner" instalirala je "razdvojena simitar krilca" na prvi od 400 aviona nove generacije "boing 737-800", što će smanjiti potrošnju goriva za 65 miliona litara i 165.000 tona emisija ugljenika godišnje, saopštila je pres-služba kompanije.

U saopštenju se navodi da je izmjena izvršena nakon potpisanog sporazuma sa "Boing" vazduhoplovnim partnerima /APB/.

Prema navodima pres-službe, s obzirom da "Rajanerov" prevozni kapacitet raste na 225 miliona putnika do fiskalne 2026. godine, ova inicijativa će proširiti cilj kompanije da eliminiše emisije ugljenika do 2050. godine.

"Kao najekološkiji evropski avio-prevoznik, predvodimo održivu avijaciju kako smo demonstrirali ovim ulaganjem u našu flotu. Sistem krilaca će pomoći da ispunimo ambiciozne ciljeve na putu ka potpunom eliminisanju emisija ugljenika do 2050. godine. Oduševljeni smo inovativnim dizajnom krilaca APB-a i radujemo se njihovom instaliranju ne samo na prvi avion, već i na više od 400 naših letjelica, kako bismo dalje smanjili emisije", izjavio je direktor "Rajanera" za održivost Tomas Fauler.

Glavni komercijalni službenik ARB-a Patrik Lamorija rekao je da instaliranje krilaca na letjelice operatera najveće svjetske flote aviona nove generacije "boing 737-800" predstavlja "krajnju podršku APB-u i njegovim proizvodima".

"Počastvovani smo time što možemo da nastavimo sa pružanjem podrške `Rajaneru` u njihovim ambicioznim inicijativama za održivost", istakao je Lamorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana