Знате ли шта заиста значи скраћеница WC

ГС
Знате ли шта заиста значи скраћеница WC

Многи су се изненадили након што су сазнали шта 'WC' заиста значи, упркос томе што су та слова видјели безброј пута док су одлазили у исту ту просторију, како би обавили нужду.

Велике су шансе да сте, ако сте икад морали користити WC док сте били вани на јавном мјесту, видјели та два слова на вратима, али можда нисте превише размишљали о томе шта она заправо значе.

Бројни корисници друштвених мрежа сада су остали позитивно запањени након што су сазнали њихово право значење, а које нуди фасцинантан мали увид у историју тоалета и санитарних чворова.

"Драго ми је што је неко питао јер се ја то питам годинама, али никад нисам гуглао", признају други.

Према водоинсталатерској интернет страници Пламбворлд, фраза први пут је кориштена у Енглеској 1870-их. Изворно познат као 'ормарић за испирање', убрзо је постао 'водени ормарић' кроз популарну употребу, прије него што је постао 'WC'. 19. вијек био је период великих иновација за модерне тоалете, а напредак је знатно помогао у побољшању јавног здравља и хигијене.

Краљевско домаћинство ангажовало је једног од најпознатијих санитарних инжењера тог времена Томаса Крапера да замијени тоалете новијим моделима 1886. године, преноси "Мирор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана