Албум са сличицама изазвао „фудбалски цунами“ у Билећи: Херцеговац "јачи" од "Панинија"

ГС
Албум са сличицама изазвао „фудбалски цунами“ у Билећи: Херцеговац "јачи" од "Панинија"

Билећу, градић од тек неких 10.000 становника, ових дана тресе фудбалски земљотрес који је случајно изазвао секретар малог градског клуба ФК Херцеговац.

Донедавно успавано мjесто, на путу ка Требињу и мору у Црној Гори, сад је разбуђено, у грозничавој потjери за - сличицама локалних фудбалера, посебно оних млађих, пише Телеграф.рс.

У продавницама се купују кесице, свуда се организују мјењаже, албуме попуњавају и стари и млади, стадион је живнуо, трибине нису полупразне, а свако дијете је пожељело да буде - фудбалер. И све то због идеје једног човјека, која му је, како то обично и бива, случајно заискрила док је “само радио свој посао”.

Све је кренуло почетком године када су сви клубови у БиХ добили директиву да ураде пререгистрацију играча, а то је, између осталог, подразумијевало и фотографисање. Фотограф ФК Херцеговац из Билеће је одрадио свој дио посла, а фотографије фудбалера су послате савезу.

Тада је секретар Игор Кисић, онако “ради форе”, израдио неколико фотографија првотимаца и подијелио им их на тренингу. А онда му је синула идеја да направи албум са сличицама, који сада изазива јачу помаму него чувене „Панини“ сличице. Услиједио је херцеговачки ланац подршке - пријатељ који има штампарију је помогао око штампања, а запослени из клуба су паковали сличице у кесице. У сриједу, 13. марта, у локалним продавницама освануле су кесице са сличицама и албуми.

У првим сатима продато је више од 1-400 кесица са сличицама и 200 албума, и сви су почели о томе да причају. Фудбалски земљотрес је тог дана ударио малу Билећу, из које је потекла велика Тијана Бошковић.

-Све је било продато, морали смо брзо да дјелујемо. Почели смо да доштампавамо сличице и албуме, и сада смо на бројци преко 6.000 паковања сличица и 200 албума. Цијена једне кесице је једна КМ, сви их купују и лијепе. Укупно је 112 самољепљивих сличица, од којих су на 106 фудбалери клуба, од првотимаца преко кадета и пионира до млађих пионира, а преосталих шест сличица је посвећено животопису клуба, стадиона и 12. играчу - навијачкој групи Џукеле”, описује хајп око сличица у свом граду Кисић.

И као цунами, помама за сличицама кренула је да се прелива од дјеце ка родитељима, родбини, пријатељима у другим градовима, па и државама.

На првој првенственој утакмици коју је играо ФК Херцеговац у недјељу, само четири дана од пуштања сличица у продају, на трибинама је било више од 350 гледалаца, од чега чак стотину дјеце! Тог дана је свима било јасно - овај земљотрес неће стати. Организовали су мјењажу на стадиону, где се одмах још 15 чланова уписало у клуб. Фудбал се на велика врата вратио у град.

Иначе, први тим ФК Херцеговац игра Другу лигу Републике Српске - групу Исток, те просјечно пређе 550 километара на 14 гостовања. Осим Гацка, које је на око 45 километара, остали градови у које клуб одлази су доста далеко, а за то је потребан новац. А новац ће да стигне од продатих сличица.

-Новац од сличица планирамо искористити за плаћање превоза млађим категоријама и првом тиму, али и за набавку потребне опреме за клуб - додаје Кисић.

И тако је Билећа показала да је расадник креативних идеја, каквих се, признаћете, нису сјетили ни највећи клубови у региону, а и шире - још нико није правио албум са сличицама својих најмлађих фудбалера!

Награде

Херцеговац је први клуб на овим просторима који је у слободну продају пустио албум и сличице посвећене клубу, играчима и навијачима. Имали су клубови у БиХи до сада персонализоване албуме са сличицама али се све заједно куповало у пакету и албум би био зачас попуњен.

У албуму чија цијена износи 10 КМ има мјеста за 112 самољепљивих сличица од којих су 106 персонализоване са фудбалерима ФК Херцеговац. Од првотимаца преко кадета и пионира до млађих пионира. Преосталих шест сличица је посвећено животопису клуба, стадиону и 12. играчу – навијачкој групи „Џукеле“.

У свакој кесици се налазе четири сличице.

За све који попуне албум спремне су награде. Ко буде најбржи и први успије попунити албум освојиће оргинал фудбалску лопту, док ће сви остали добити мајицу ФК Херцеговац!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана