Album sa sličicama izazvao „fudbalski cunami“ u Bileći: Hercegovac "jači" od "Paninija"

GS
Album sa sličicama izazvao „fudbalski cunami“ u Bileći: Hercegovac "jači" od "Paninija"

Bileću, gradić od tek nekih 10.000 stanovnika, ovih dana trese fudbalski zemljotres koji je slučajno izazvao sekretar malog gradskog kluba FK Hercegovac.

Donedavno uspavano mjesto, na putu ka Trebinju i moru u Crnoj Gori, sad je razbuđeno, u grozničavoj potjeri za - sličicama lokalnih fudbalera, posebno onih mlađih, piše Telegraf.rs.

U prodavnicama se kupuju kesice, svuda se organizuju mjenjaže, albume popunjavaju i stari i mladi, stadion je živnuo, tribine nisu poluprazne, a svako dijete je poželjelo da bude - fudbaler. I sve to zbog ideje jednog čovjeka, koja mu je, kako to obično i biva, slučajno zaiskrila dok je “samo radio svoj posao”.

Sve je krenulo početkom godine kada su svi klubovi u BiH dobili direktivu da urade preregistraciju igrača, a to je, između ostalog, podrazumijevalo i fotografisanje. Fotograf FK Hercegovac iz Bileće je odradio svoj dio posla, a fotografije fudbalera su poslate savezu.

Tada je sekretar Igor Kisić, onako “radi fore”, izradio nekoliko fotografija prvotimaca i podijelio im ih na treningu. A onda mu je sinula ideja da napravi album sa sličicama, koji sada izaziva jaču pomamu nego čuvene „Panini“ sličice. Uslijedio je hercegovački lanac podrške - prijatelj koji ima štampariju je pomogao oko štampanja, a zaposleni iz kluba su pakovali sličice u kesice. U srijedu, 13. marta, u lokalnim prodavnicama osvanule su kesice sa sličicama i albumi.

U prvim satima prodato je više od 1-400 kesica sa sličicama i 200 albuma, i svi su počeli o tome da pričaju. Fudbalski zemljotres je tog dana udario malu Bileću, iz koje je potekla velika Tijana Bošković.

-Sve je bilo prodato, morali smo brzo da djelujemo. Počeli smo da doštampavamo sličice i albume, i sada smo na brojci preko 6.000 pakovanja sličica i 200 albuma. Cijena jedne kesice je jedna KM, svi ih kupuju i lijepe. Ukupno je 112 samoljepljivih sličica, od kojih su na 106 fudbaleri kluba, od prvotimaca preko kadeta i pionira do mlađih pionira, a preostalih šest sličica je posvećeno životopisu kluba, stadiona i 12. igraču - navijačkoj grupi Džukele”, opisuje hajp oko sličica u svom gradu Kisić.

I kao cunami, pomama za sličicama krenula je da se preliva od djece ka roditeljima, rodbini, prijateljima u drugim gradovima, pa i državama.

Na prvoj prvenstvenoj utakmici koju je igrao FK Hercegovac u nedjelju, samo četiri dana od puštanja sličica u prodaju, na tribinama je bilo više od 350 gledalaca, od čega čak stotinu djece! Tog dana je svima bilo jasno - ovaj zemljotres neće stati. Organizovali su mjenjažu na stadionu, gde se odmah još 15 članova upisalo u klub. Fudbal se na velika vrata vratio u grad.

Inače, prvi tim FK Hercegovac igra Drugu ligu Republike Srpske - grupu Istok, te prosječno pređe 550 kilometara na 14 gostovanja. Osim Gacka, koje je na oko 45 kilometara, ostali gradovi u koje klub odlazi su dosta daleko, a za to je potreban novac. A novac će da stigne od prodatih sličica.

-Novac od sličica planiramo iskoristiti za plaćanje prevoza mlađim kategorijama i prvom timu, ali i za nabavku potrebne opreme za klub - dodaje Kisić.

I tako je Bileća pokazala da je rasadnik kreativnih ideja, kakvih se, priznaćete, nisu sjetili ni najveći klubovi u regionu, a i šire - još niko nije pravio album sa sličicama svojih najmlađih fudbalera!

Nagrade

Hercegovac je prvi klub na ovim prostorima koji je u slobodnu prodaju pustio album i sličice posvećene klubu, igračima i navijačima. Imali su klubovi u BiHi do sada personalizovane albume sa sličicama ali se sve zajedno kupovalo u paketu i album bi bio začas popunjen.

U albumu čija cijena iznosi 10 KM ima mjesta za 112 samoljepljivih sličica od kojih su 106 personalizovane sa fudbalerima FK Hercegovac. Od prvotimaca preko kadeta i pionira do mlađih pionira. Preostalih šest sličica je posvećeno životopisu kluba, stadionu i 12. igraču – navijačkoj grupi „Džukele“.

U svakoj kesici se nalaze četiri sličice.

Za sve koji popune album spremne su nagrade. Ko bude najbrži i prvi uspije popuniti album osvojiće orginal fudbalsku loptu, dok će svi ostali dobiti majicu FK Hercegovac!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana