Загреб има најгори аеродром од 30 главних градова Европе

Танјуг
Загреб има најгори аеродром од 30 главних градова Европе

ЗАГРЕБ - Омнио, њемачка интернет платформа за путовања возом, аутобусом и авионом, прогласила је хрватску Међународну ваздушну луку Загреб - Фрањо Туђман најгором међу 30 у Европи.

Од могућих 100 бодова загребачки аеродром је добио нула, преноси портал Index..

Најбоље аеродроме, према оцијени Омниа, имају Мадрид, Рим и Амстердам, а на зачељу листе, заједно са аеродромом Фрањо Туђман, налазе се ваздушне луке у Подгорици, и у главном граду Јерменије, Јеревану.

Београдски Аеродром "Никола Тесла", према факсимилу ранг листе објављене на порталу Индекс, није оцијењиван.

Нијемци су, како се наводи, оцијењивали аеродроме у 30 главних градова Европе, упоређујући их на основу више критеријума - доступност, опремљеност, садржај за провођење слободног времена и ниво стреса.

Између осталог, гледао се број одгођених летова, дневни број путника на аеродрумима, те како су оне опремљени - имају ли тушеве, "тихе" просторије, собе за одмор и мјеста са утичницама за пуњаче.

Још један од критеријума на основу којег се доносила коначна оцијена био је и понуђен број квалитетних садржаја за провођење слободног времена, укључујући трговине, ресторане и играонице за дјецу.

Побједник је Међународни аеродром у Мадриду због "шоког спектра трговина и ресторана, као и добре повезаности ваздушне луке и центра града".

Аеродром Леонардо Да Винчи - Фјумичино у Риму је други по реду, док је Шипхол у Амстердаму заузео треће мјесто.

На чтвртој позицији је Копенхаген, пета је Москва, иза ње Хелсинки, а топ 10 затварају Хитроу у Лондону, Портела у Лисабону, Вацлав Хавел у Прагу и аеродром Берлин-Бранденбург у њемачкој престоници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана