Zagreb ima najgori aerodrom od 30 glavnih gradova Evrope

Tanjug
Zagreb ima najgori aerodrom od 30 glavnih gradova Evrope

ZAGREB - Omnio, njemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu vazdušnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Evropi.

Od mogućih 100 bodova zagrebački aerodrom je dobio nula, prenosi portal Index..

Najbolje aerodrome, prema ocijeni Omnia, imaju Madrid, Rim i Amsterdam, a na začelju liste, zajedno sa aerodromom Franjo Tuđman, nalaze se vazdušne luke u Podgorici, i u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu.

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", prema faksimilu rang liste objavljene na portalu Indeks, nije ocijenjivan.

Nijemci su, kako se navodi, ocijenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope, upoređujući ih na osnovu više kriterijuma - dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i nivo stresa.

Između ostalog, gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodrumima, te kako su one opremljeni - imaju li tuševe, "tihe" prostorije, sobe za odmor i mjesta sa utičnicama za punjače.

Još jedan od kriterijuma na osnovu kojeg se donosila konačna ocijena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igraonice za djecu.

Pobjednik je Međunarodni aerodrom u Madridu zbog "šokog spektra trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti vazdušne luke i centra grada".

Aerodrom Leonardo Da Vinči - Fjumičino u Rimu je drugi po redu, dok je Šiphol u Amsterdamu zauzeo treće mjesto.

Na čtvrtoj poziciji je Kopenhagen, peta je Moskva, iza nje Helsinki, a top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i aerodrom Berlin-Brandenburg u njemačkoj prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana