Ово је најгори аеродром на свијету, на њега се лети и из Бањалуке

ГС
Foto: Илустрација

Познато одредиште нискобуџетних авио-компанија аеродром Charleroi у близини Брисела пословни путници прогласили су најгорим свјетским аеродромом, а до њега се може стићи и са бањалучког аеродрома.

Ову информацију објавио је портал "Business Financing", а аеродром чије је пуно име "Bruxelles South Charleroi" удаљен је од главнога града Белгије око 50 километара или 45 минута вожње аутобусом.

Како се наводи, на лошем је гласу међу пословним путницима због неорганизованости и хроничне претрпаности, посебно на терминалу 1 (Т1).

Путници су том аеродрому дали катастрофалну просјечну оцјену 1,2 од свеукупно 10. Тек мрвицу боље оцијенили су њемачки аеродром Берлин-Бранденбург и британски Леедс-Брадфорд, који се такође сматрају изразито лошима, преноси "Дневник.хр".

У истраживању су лоше прошли и Лондон Лутон и Лондон Станстед – оба аеродрома позната по томе што изискују дуго путовање до центра главнога града Енглеске.

С друге стране, најбоље оцјене добио је Нои Баи у Ханоију у Вијетнаму.

"Терминали су изразито чисти, а запосленици аеродрома врло љубазни. Доступан је одличан избор хране", написао је један рецензент о аеродрому вијетнамске престонице који је добио просјечну оцјену од 6,8.

Сингапурски аеродром Changi на другом је мјесту најбољих аеродрома међу пословним путницима, а Hong Kong International нашао се на трећем мјесту, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана