Ovo je najgori aerodrom na svijetu, na njega se leti i iz Banjaluke

GS
Foto: Ilustracija

Poznato odredište niskobudžetnih avio-kompanija aerodrom Charleroi u blizini Brisela poslovni putnici proglasili su najgorim svjetskim aerodromom, a do njega se može stići i sa banjalučkog aerodroma.

Ovu informaciju objavio je portal "Business Financing", a aerodrom čije je puno ime "Bruxelles South Charleroi" udaljen je od glavnoga grada Belgije oko 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom.

Kako se navodi, na lošem je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, posebno na terminalu 1 (T1).

Putnici su tom aerodromu dali katastrofalnu prosječnu ocjenu 1,2 od sveukupno 10. Tek mrvicu bolje ocijenili su njemački aerodrom Berlin-Brandenburg i britanski Leeds-Bradford, koji se takođe smatraju izrazito lošima, prenosi "Dnevnik.hr".

U istraživanju su loše prošli i London Luton i London Stansted – oba aerodroma poznata po tome što iziskuju dugo putovanje do centra glavnoga grada Engleske.

S druge strane, najbolje ocjene dobio je Noi Bai u Hanoiju u Vijetnamu.

"Terminali su izrazito čisti, a zaposlenici aerodroma vrlo ljubazni. Dostupan je odličan izbor hrane", napisao je jedan recenzent o aerodromu vijetnamske prestonice koji je dobio prosječnu ocjenu od 6,8.

Singapurski aerodrom Changi na drugom je mjestu najboljih aerodroma među poslovnim putnicima, a Hong Kong International našao se na trećem mjestu, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana