Објављена карта с најлуђим именима села на подручју бивше Југославије: Од Смртића до Женодрага

ГС
Foto: Гугл мапе

На Инстаграм страници @geografija_insta објављена је карта са именима села и насеља у бившој Југославији која изазивају невјерицу и смијех.

Многа се налазе у Србији, а ако сте мислили да нема луђег назива од Пичковца (насеље у Сремској Митровици), грдно сте се преварили.

Почнимо од Србије и села Доње Бријање, лоцираног на територији града Лесковац у Јабланичком округу. Да ли вјерујете да се постоји Горње Бријање, које припада општини Бојник?

Пицодер је један од квартова Бечеја у Јужнобачком округу. Шта год да вам је пало напамет одмах да објаснимо да израз означава “најзабаченији дио села”.

Сисевац се налази у општини Параћин, Поморавски округ. Назив села води поријекло од имена манастира Сисојевац из 14. вијека.

Ту је и село Курићи, у Рашком округу, које је имало 71 становника према попису из 2011. године.

У Поморавском округу, на територији Деспотовца, налази се Стењевац. Насеље је познато по фудбалском клубу Рудар и ријеци Ресава.

Дупељево се налази у Пољаници, у Пчињском округу. Према неким подацима, село је прије ослобођења 1878. године носило назив Краљево.

На карти су означена и друга мјеста, попут Обрва и Попучке, али да се мало позабавимо регионом.

У БиХ, у општини Витез, постоји мјесто Гаћице, док у Западној Славонији проналазимо Смртић, док у Републици Српској имамо мјесто Смртићи.

Насеље Смрдуша је лоцирано у црногорској општини Никшић, а Прдејци у југоисточном дијелу Сјеверне Македоније (општина Ђевђелија).

Насеље Тишина се налази у истоименој општини која припада словеначкој Помурској регији, а мјесто истог назива постоји и у Републици Српској у општини Шамац.

Када је ријеч о Хрватској постоје бројни примјери, а навешћемо насеља Чинги-Линги, Кајгана, Тужно, Женодрага...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана