Обавијена велом мистерије: Воденица Саве Савановића све популарнија

ГС
Обавијена велом мистерије: Воденица Саве Савановића све популарнија

Иако још обавијена велом мистерије воденица познатог српског вампира Саве Савановића буди велико интересовање код посјетилаца.

Тако у претходном периоду имала чак око 10.000 обилазника више него манастир Рача који се такође налази на територији општине Бајина Башта.

"Тачно је да Савина воденица сваке године бележи око 30 хиљада знатиженика који обилазе ову својеврсну атракцију. Ми смо урадили до тамо пут, обележили стазе и надам се да ћемо ускоро разговарати и постићи договор са надлежним државним органима како би ова дестинација била још доступнија туристима из читаве Србије и света и која им је очигледно веома занимљива и атрактивна", рекла је предсједница општине Весна Ђурић за РИНУ.

Туризам у Бајиној Башти је у успону и биљежи изванредне резултате, а Дринска регата је убедљиво најпосећенија манифестација са 130 000 гостију на годишњем новоу. Популарне локације су свакако и кућица на Дрини, Национални парк Тара и језеро Перућац које годишње посјети преко 50.000 људи.

Општина Бајина Башта итекако је заинтересована да ради на промоцији туризма и повећању туристичких капацитета на овом подручју. Најважнији рекреациона зона је спортски центар „Браћа Милутоновић” у центру града, спортски комплекси на Тари као и излетиште Рача на обали Дрине и плажа на језеру Перућац. Бајина Башта већ неколико година жели да се брендира као град ћирилице и као срце Подриња, истиче Ђурићева.

На територији Бајине Баште се налази један хотел са четири и два хотела са три звјездице са укупно 231 смјештајних јединица, као и два хостела, мотел, преноћиште и 700 објеката домаће радиности које садрже 242 смјештајне јединице, тачније 4 156 лежајева. Рад на проширењу смјештајних капацитета такође је један од приоритета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана