Obavijena velom misterije: Vodenica Save Savanovića sve popularnija

GS
Obavijena velom misterije: Vodenica Save Savanovića sve popularnija

Iako još obavijena velom misterije vodenica poznatog srpskog vampira Save Savanovića budi veliko interesovanje kod posjetilaca.

Tako u prethodnom periodu imala čak oko 10.000 obilaznika više nego manastir Rača koji se takođe nalazi na teritoriji opštine Bajina Bašta.

"Tačno je da Savina vodenica svake godine beleži oko 30 hiljada znatiženika koji obilaze ovu svojevrsnu atrakciju. Mi smo uradili do tamo put, obeležili staze i nadam se da ćemo uskoro razgovarati i postići dogovor sa nadležnim državnim organima kako bi ova destinacija bila još dostupnija turistima iz čitave Srbije i sveta i koja im je očigledno veoma zanimljiva i atraktivna", rekla je predsjednica opštine Vesna Đurić za RINU.

Turizam u Bajinoj Bašti je u usponu i bilježi izvanredne rezultate, a Drinska regata je ubedljivo najposećenija manifestacija sa 130 000 gostiju na godišnjem novou. Popularne lokacije su svakako i kućica na Drini, Nacionalni park Tara i jezero Perućac koje godišnje posjeti preko 50.000 ljudi.

Opština Bajina Bašta itekako je zainteresovana da radi na promociji turizma i povećanju turističkih kapaciteta na ovom području. Najvažniji rekreaciona zona je sportski centar „Braća Milutonović” u centru grada, sportski kompleksi na Tari kao i izletište Rača na obali Drine i plaža na jezeru Perućac. Bajina Bašta već nekoliko godina želi da se brendira kao grad ćirilice i kao srce Podrinja, ističe Đurićeva.

Na teritoriji Bajine Bašte se nalazi jedan hotel sa četiri i dva hotela sa tri zvjezdice sa ukupno 231 smještajnih jedinica, kao i dva hostela, motel, prenoćište i 700 objekata domaće radinosti koje sadrže 242 smještajne jedinice, tačnije 4 156 ležajeva. Rad na proširenju smještajnih kapaciteta takođe je jedan od prioriteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana