За викенд у Бањалуци промоција љетне понуде ОЦ Јахорина

Срна
За викенд у Бањалуци промоција љетне понуде ОЦ Јахорина

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар "Јахорина" представиће за викенд, 30. и 31. маја у Бањалуци љетну понуду ове олимпијске планине, те подијелити вриједне награде грађанима тог града.

У току промоције у Бањалуци акценат ће бити на три нове адреналинске атракције - "тауер", "лупстер" и "скајдајв", саопштено је из Олимпијског центра.

"Лупстер" има осам кабина са по два сједишта које се окрећу у круг око своје осе у оба смјера, а путници могу да се одлуче за лежерни осјећај или да доживе већу турбуленцију.

"Покретима кабине могу да управљају на контролној конзоли", појашњавају из Олимпијског центра и додају да "тауер" лаганим повлачењем за канап симулира покрет пењања, а сједиште се креће увис.

У саопштењу се додаје да снага и брзина коришћена за повлачење канапа директно утиче на брзину успона, као и да се током вожње "тауер" континуирано окреће око своје вертикалне осе и омогућава панорамски поглед.

"Скајдајв" је дуг 50 метара и симулира осећај летења на врху планине и преко језера.

"Јахорина је већ постала препознатљива по најдужем у региону, планинском бобу на шинама дужине 2,5 километра. Боб достиже брзину од 40 километра на час и један је од 10 највећих у Европи", подсјећају из Олимпијског центра.

Бањалучанима ће бити представљено и Међународно такмичење "Јахорина ултра трејл" које ће се ове године одржати на четри стазе различитих дужина и то први пут у организацији Олимпијског центра "Јахорина".

Из Олимпијског центра позивају све љубитеље ове планине да планирају свој долазак на вријеме и уживају у активном одмору, те наводе да је отварање љетне сезоне на Јахорини заказано је за период од 25. до 28. јуна када ће важити попуст од 30 одсто на све љетне садржаје.

Из Олимпијског центра се надају успјешној промоцији у Бањауци која ће се одржати на Тргу Крајине од 12.00 до 20.00 часова, те најављују промоције у Сарајеву, Тузли и Требињу у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана