Za vikend u Banjaluci promocija ljetne ponude OC Jahorina

Srna
Za vikend u Banjaluci promocija ljetne ponude OC Jahorina

JAHORINA - Olimpijski centar "Jahorina" predstaviće za vikend, 30. i 31. maja u Banjaluci ljetnu ponudu ove olimpijske planine, te podijeliti vrijedne nagrade građanima tog grada.

U toku promocije u Banjaluci akcenat će biti na tri nove adrenalinske atrakcije - "tauer", "lupster" i "skajdajv", saopšteno je iz Olimpijskog centra.

"Lupster" ima osam kabina sa po dva sjedišta koje se okreću u krug oko svoje ose u oba smjera, a putnici mogu da se odluče za ležerni osjećaj ili da dožive veću turbulenciju.

"Pokretima kabine mogu da upravljaju na kontrolnoj konzoli", pojašnjavaju iz Olimpijskog centra i dodaju da "tauer" laganim povlačenjem za kanap simulira pokret penjanja, a sjedište se kreće uvis.

U saopštenju se dodaje da snaga i brzina korišćena za povlačenje kanapa direktno utiče na brzinu uspona, kao i da se tokom vožnje "tauer" kontinuirano okreće oko svoje vertikalne ose i omogućava panoramski pogled.

"Skajdajv" je dug 50 metara i simulira osećaj letenja na vrhu planine i preko jezera.

"Jahorina je već postala prepoznatljiva po najdužem u regionu, planinskom bobu na šinama dužine 2,5 kilometra. Bob dostiže brzinu od 40 kilometra na čas i jedan je od 10 najvećih u Evropi", podsjećaju iz Olimpijskog centra.

Banjalučanima će biti predstavljeno i Međunarodno takmičenje "Jahorina ultra trejl" koje će se ove godine održati na četri staze različitih dužina i to prvi put u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina".

Iz Olimpijskog centra pozivaju sve ljubitelje ove planine da planiraju svoj dolazak na vrijeme i uživaju u aktivnom odmoru, te navode da je otvaranje ljetne sezone na Jahorini zakazano je za period od 25. do 28. juna kada će važiti popust od 30 odsto na sve ljetne sadržaje.

Iz Olimpijskog centra se nadaju uspješnoj promociji u Banjauci koja će se održati na Trgu Krajine od 12.00 do 20.00 časova, te najavljuju promocije u Sarajevu, Tuzli i Trebinju u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana