За љубитеље историје: У Шпанији можете изнајмити средњовјековни дворац за 16 особа

Agencije
За љубитеље историје: У Шпанији можете изнајмити средњовјековни дворац за 16 особа

Уколико желите боравити у средњовјековном дворцу и уживати у свим чарима које то искуство доноси, посјетите шпански град Рипол, гдје за приближно 800 КМ можете изнајмити цијели дворац у којем може ноћити 16 особа!

Дворац је саграђен у 10. вијеку, а власник је навео како заинтересованима нуди попуст од 25 посто уколико дворац изнајме на седмицу дана, те 50 посто уколико га "окупирају" на читав мјесец. Дворац можете изнајмити у било које доба године, а уколико успијете скупити 16 особа с којима ћете подијелити трошкове ноћења, једна ноћ ће вас, по особи, коштати 47 КМ.

Окружен је дрвећем, а чим закорачите у дворац осјетит ћете његову аутентичну атмосферу која ће вас вратити у неко друго вријеме. Камени зидови, дрвене столице, стари ормари и стари намјештај придонијет ће јединственом искуству посјете. У дворцу је доступно 11 кревета који су распоређени у осам спаваћих соба, а гостима су доступна и четири купатила.

За оне који воле посматрати природу и сунчати се, ту је и балкон који надгледа долину испод дворца. Интересантно је да су сви гости смјештај оцијенили са пет звјездица, нагласивши да су веома задовољни боравком. Још један интересантан детаљ јесте чињеница да је унутар зидина дворца саграђена и црква која је увијек доступна за кориштење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана