Za ljubitelje istorije: U Španiji možete iznajmiti srednjovjekovni dvorac za 16 osoba

Agencije
Za ljubitelje istorije: U Španiji možete iznajmiti srednjovjekovni dvorac za 16 osoba

Ukoliko želite boraviti u srednjovjekovnom dvorcu i uživati u svim čarima koje to iskustvo donosi, posjetite španski grad Ripol, gdje za približno 800 KM možete iznajmiti cijeli dvorac u kojem može noćiti 16 osoba!

Dvorac je sagrađen u 10. vijeku, a vlasnik je naveo kako zainteresovanima nudi popust od 25 posto ukoliko dvorac iznajme na sedmicu dana, te 50 posto ukoliko ga "okupiraju" na čitav mjesec. Dvorac možete iznajmiti u bilo koje doba godine, a ukoliko uspijete skupiti 16 osoba s kojima ćete podijeliti troškove noćenja, jedna noć će vas, po osobi, koštati 47 KM.

Okružen je drvećem, a čim zakoračite u dvorac osjetit ćete njegovu autentičnu atmosferu koja će vas vratiti u neko drugo vrijeme. Kameni zidovi, drvene stolice, stari ormari i stari namještaj pridonijet će jedinstvenom iskustvu posjete. U dvorcu je dostupno 11 kreveta koji su raspoređeni u osam spavaćih soba, a gostima su dostupna i četiri kupatila.

Za one koji vole posmatrati prirodu i sunčati se, tu je i balkon koji nadgleda dolinu ispod dvorca. Interesantno je da su svi gosti smještaj ocijenili sa pet zvjezdica, naglasivši da su veoma zadovoljni boravkom. Još jedan interesantan detalj jeste činjenica da je unutar zidina dvorca sagrađena i crkva koja je uvijek dostupna za korištenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana