Туристичко-рекреативни центар "Мањача": Припремљени додатни садржаји за посјетиоце

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Скијање на води, спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста, уређена шеталишна стаза, плажни бар, само су неки од садржаја које овог љета нуди Туристичко-рекреативни центар "Мањача".

"Центар за развој пољопривреде и села Бањалука, који управља комплексом на Мањачи, са партнерима настоји да обогати понуду за све посјетиоце комплекса и језера Шљивно", саопштено је из овог центра.

У саопштењу је наведено да је скијање на води у Туристичко-рекреативном центру "Мањача" први и једини вејк-парл (wake-park) у БиХ, те најдужа инсталација на језеру у Европи што у будућности отвара врата за организацију међународних такмичења.

"Спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста организује Школа спорта Каспер, гдје дјеца имају прилику да испробају бројне активности на води (вожња кајаком и кануом, рафтинг...)", наведено је у саопштењу.

Из Центра наводе да је на језеру постављен водени парк, а поред језера је постављен парк на надувавање, које такође могу користити учесници кампа.

У овом центру су најавили да ће крајем јула, у сарадњи са партнером, бити одржан Међународни пливачки маратон "Језеро Мањача 2021", у оквиру којег су, сем спортских активности, планирана и бројна културно-забавна дешавања намијењена свим посјетиоцима.

Из Центра истичу да су за ову сезону обале и плаже за купаче додатно насули агрегатним пјешчаним материјалима (испрани ријечни камен), а надлежни инспекцијски органи редовно врше контроле квалитета воде за купање, како би сви посјетиоци могли да уживају у чарима овог, како кажу, бајковитог језера.

"Око језера је уређена стаза за шетање дужине два километра, а туристичка понуда комплекса је ове године обогаћена плажним баром, а уз то постоји и један угоститељски објекат", истакли су из Центра, уз напомену да се и у наредном периоду планира реализација нових пројеката који ће обогатити понуду језера.

Улаз у комплекс на Мањачи ни ове сезоне неће бити наплаћиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана