Turističko-rekreativni centar "Manjača": Pripremljeni dodatni sadržaji za posjetioce

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Skijanje na vodi, sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta, uređena šetališna staza, plažni bar, samo su neki od sadržaja koje ovog ljeta nudi Turističko-rekreativni centar "Manjača".

"Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, koji upravlja kompleksom na Manjači, sa partnerima nastoji da obogati ponudu za sve posjetioce kompleksa i jezera Šljivno", saopšteno je iz ovog centra.

U saopštenju je navedeno da je skijanje na vodi u Turističko-rekreativnom centru "Manjača" prvi i jedini vejk-parl (wake-park) u BiH, te najduža instalacija na jezeru u Evropi što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja.

"Sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta organizuje Škola sporta Kasper, gdje djeca imaju priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi (vožnja kajakom i kanuom, rafting...)", navedeno je u saopštenju.

Iz Centra navode da je na jezeru postavljen vodeni park, a pored jezera je postavljen park na naduvavanje, koje takođe mogu koristiti učesnici kampa.

U ovom centru su najavili da će krajem jula, u saradnji sa partnerom, biti održan Međunarodni plivački maraton "Jezero Manjača 2021", u okviru kojeg su, sem sportskih aktivnosti, planirana i brojna kulturno-zabavna dešavanja namijenjena svim posjetiocima.

Iz Centra ističu da su za ovu sezonu obale i plaže za kupače dodatno nasuli agregatnim pješčanim materijalima (isprani riječni kamen), a nadležni inspekcijski organi redovno vrše kontrole kvaliteta vode za kupanje, kako bi svi posjetioci mogli da uživaju u čarima ovog, kako kažu, bajkovitog jezera.

"Oko jezera je uređena staza za šetanje dužine dva kilometra, a turistička ponuda kompleksa je ove godine obogaćena plažnim barom, a uz to postoji i jedan ugostiteljski objekat", istakli su iz Centra, uz napomenu da se i u narednom periodu planira realizacija novih projekata koji će obogatiti ponudu jezera.

Ulaz u kompleks na Manjači ni ove sezone neće biti naplaćivan.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana