Шта можете да посјетите у Паризу потпуно бесплатно

GS
Foto: Instagram

У данашњем свијету, гдје су трошкови живота све већи, паметни људи траже начине да максимално искористе свој новац.

Париз, познат као Град свјетлости, јесте једна од најпосјећенијих дестинација, али је уједно и један од најскупљих градова на свијету. Ипак, чак и у овом гламурозном граду, постоје начини да уживате у његовим чарима без трошења велике суме. Откривамо вам како можете истражити Париз, уживати у његовој култури и историји, а притом да не потрошите ни динара.

Иако Париз важи за скуп град, многе његове атракције су потпуно бесплатне. Ево неколико примјерака како можете уживати у Паризу без трошења новца:

Црква Сакре кер

Ова величанствена грађевина, позната и под називом Базилика Светог Срца, не само да пружа мирно уточиште, већ нуди и један од најљепших погледа на град. Њена била фасада и романичко-византијски стил архитектуре чине је једном од најфотографисанијих знаменитости у Паризу.

Петит Палаис (Мала палата)

Ова палата је право умјетничко благо, дом неких од најфинијих дjела европске умјетности. Уживајте у мирном амбијенту њеног унутрашњег врта, идеалном мјесту за кратку паузу од градске вреве.

Национални архивски музеј

Oвај музеј пружа фасцинантан увид у историју Француске кроз очуване документе и артефакте. Његове богате колекције причају причу о француској националној идентитети и еволуцији државе кроз вијекове.

Галерија Лафајет

Овај тржни центар није само рај за куповину, већ је и архитектонско чудо. Уживајте у шетњи кроз овај историјски споменик, дивите се његовој импозантној куполи и не пропустите панорамски поглед на град са његовог крова.

Вртови Версаја

Ови вртови су примјер врхунског пејзажног дизајна и један су од најљепших примјерака краљевске баштенске умјетности у свијету. Посјетите их и доживите исти мир који су некад уживали француски краљеви и краљице, преноси 24седам.

Посебна понуда за љубитеље умјетности

Сваке прве недјеље у мјесецу, од новембра до марта, улаз у све музеје у Паризу је потпуно бесплатан. Ово је савршена прилика да доживите умјетничка дјела свјетске класе без трошкова улазница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана