Šta možete da posjetite u Parizu potpuno besplatno

GS
Foto: Instagram

U današnjem svijetu, gdje su troškovi života sve veći, pametni ljudi traže načine da maksimalno iskoriste svoj novac.

Pariz, poznat kao Grad svjetlosti, jeste jedna od najposjećenijih destinacija, ali je ujedno i jedan od najskupljih gradova na svijetu. Ipak, čak i u ovom glamuroznom gradu, postoje načini da uživate u njegovim čarima bez trošenja velike sume. Otkrivamo vam kako možete istražiti Pariz, uživati u njegovoj kulturi i istoriji, a pritom da ne potrošite ni dinara.

Iako Pariz važi za skup grad, mnoge njegove atrakcije su potpuno besplatne. Evo nekoliko primjeraka kako možete uživati u Parizu bez trošenja novca:

Crkva Sakre ker

Ova veličanstvena građevina, poznata i pod nazivom Bazilika Svetog Srca, ne samo da pruža mirno utočište, već nudi i jedan od najljepših pogleda na grad. Njena bila fasada i romaničko-vizantijski stil arhitekture čine je jednom od najfotografisanijih znamenitosti u Parizu.

Petit Palais (Mala palata)

Ova palata je pravo umjetničko blago, dom nekih od najfinijih djela evropske umjetnosti. Uživajte u mirnom ambijentu njenog unutrašnjeg vrta, idealnom mjestu za kratku pauzu od gradske vreve.

Nacionalni arhivski muzej

Ovaj muzej pruža fascinantan uvid u istoriju Francuske kroz očuvane dokumente i artefakte. Njegove bogate kolekcije pričaju priču o francuskoj nacionalnoj identiteti i evoluciji države kroz vijekove.

Galerija Lafajet

Ovaj tržni centar nije samo raj za kupovinu, već je i arhitektonsko čudo. Uživajte u šetnji kroz ovaj istorijski spomenik, divite se njegovoj impozantnoj kupoli i ne propustite panoramski pogled na grad sa njegovog krova.

Vrtovi Versaja

Ovi vrtovi su primjer vrhunskog pejzažnog dizajna i jedan su od najljepših primjeraka kraljevske baštenske umjetnosti u svijetu. Posjetite ih i doživite isti mir koji su nekad uživali francuski kraljevi i kraljice, prenosi 24sedam.

Posebna ponuda za ljubitelje umjetnosti

Svake prve nedjelje u mjesecu, od novembra do marta, ulaz u sve muzeje u Parizu je potpuno besplatan. Ovo je savršena prilika da doživite umjetnička djela svjetske klase bez troškova ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana