Evo kako da uštedite prilikom kupovine avionskih karata

GS
Foto: X.com

Može se sa sigurnošću reći da svi volimo da uzmemo zasluženi odmor, bilo da idemo na sunčano podneblje na ned‌jelju ili dvije, odmor u gradu u istraživanju istorijskih blaga ili odmor na ostrvu. Ali ponekad rezervacija ovih putovanja može biti skupa.

Znamo da cijene rastu u zavisnosti od sjedišta ili odabrane količine prtljaga, ali stjuardesa je podijelila svoje genijalne trikove kako da uštedite još više novca, piše Mirror.

Član kabinskog osoblja Siera Mist dijeli svoje najbolje savjete za obezbjeđivanje jeftinijih letova. Dijeleći svoje znanje u TikTok video snimku, rekla je:

„Čula sam da su vam nedostajale tajne, savjeti, i trikovi stjuardese. Dakle, ovo je za vas. Ako želite jeftin let, tražite letove utorkom, srijedom i četvrtkom, onda će biti najjeftiniji“.

Siera takođe preporučuje korišćenje VPN-a ili prozora bez arhiviranja u vašem pretraživaču kako biste izbjegli da sajtovi za rezervacije pronađu vašu lokaciju i još više podignu cijenu. Ona je dodala:

„Ne samo to, ali toplo predlažem korišćenje VPN-a kako ne bi znali u kojoj zemlji tražite letove, jer obično ako tražite u Sjedinjenim Državama, oni će podići te cijene“.

Još jedan pametan trik je da rezervišete svoja mjesta u zadnjem dijelu aviona. Neki su upozorili da je najgore biti blizu zadnjeg dijela aviona jer je to obično blizu toaleta i neprijatnih mirisa koji se šire, a vjeruje se da je to dio gd‌je turisti doživljavaju najviše turbulencija, prenosi Večernji.hr.

Međutim, postoje neke prednosti, prema mišljenju Siere, koja tvrdi da to što ste blizu repa aviona može značiti da je veća vjerovatnoća da ćete dobiti nadogradnju.

Dijeleći svoj najnoviji trik za uštedu novca, Siera je rekla:

„Još jedna stvar koju avio-kompanije ne žele da znate je da većina letova koje imamo pokreće ljude zbog težine i ravnoteže. Dakle, ako želite da letite prvom klasom i ne želite da platite za to, toplo vam predlažem da sjedite u zadnjem redu, jer ako moramo da pomjeramo ljude zbog težine i balansa, tamo će ići stjuardesa“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana