Прво подигли "у небеса" цијену улазнице за Плитвичка језера, а сада су шест пута јефтиније

ГС
Прво подигли "у небеса" цијену улазнице за Плитвичка језера, а сада су шест пута јефтиније

Након 45 дана под кључем, у Хрватској се отварају Национални и Паркови природе. Прошле године имали су скоро пет милиона посјетилаца, а сада биљеже и до 90 одсто мање људи.

 

Два највећа национална парка у тој земљи, Крка и Плитвичка језера, у последња два месеца изгледају као из бајке, али без људи. Губици су велики, али од данас се поново отварају и доступни су за посјетиоце уз придржавање епидемиолошких мјера.

Међутим, с обзиром на то да чак 86 одсто посетилаца Националног парка Крка чине странци, тешко да ће туристичка крвна слика паркова ове године бити добра, пише Дневник.

Оближња Плитвичка језера, која такође отварају своја врата, годишње посети готово два милиона људи.

Директор НП Плитвичка језера Томислав Ковачевић рекао је да креће двонедељна кампања "Прољеће на Плитвичким језерима".

Како каже, цијена ће бити 50 куна (око 7 евра) за одрасле, 30 куна (око 4 евра) за студенте и 25 куна (око 3,5 евра) за децу од 7 до 18 година, док је за млађе од 7 година улаз бесплатан.

Подсјећања ради, пре два месеца је управо НП Плитвичка језера подигао цијене улазница на 300 куна (око 43 евра) за одрасле и 120 куна (око 17 евра) за млађе од 18 година.

Како су рекли, разлог за ово драстично повећање цена (које је требало да стоји од јуна до октобра) је управо то што је НП Плитвичка језера имао превише посетилаца, па је гужве требало смањити. Изгледа да су ипак променили план, јер су цијене сада и до шест пута мање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана