Prvo podigli "u nebesa" cijenu ulaznice za Plitvička jezera, a sada su šest puta jeftinije

GS
Prvo podigli "u nebesa" cijenu ulaznice za Plitvička jezera, a sada su šest puta jeftinije

Nakon 45 dana pod ključem, u Hrvatskoj se otvaraju Nacionalni i Parkovi prirode. Prošle godine imali su skoro pet miliona posjetilaca, a sada bilježe i do 90 odsto manje ljudi.

 

Dva najveća nacionalna parka u toj zemlji, Krka i Plitvička jezera, u poslednja dva meseca izgledaju kao iz bajke, ali bez ljudi. Gubici su veliki, ali od danas se ponovo otvaraju i dostupni su za posjetioce uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Međutim, s obzirom na to da čak 86 odsto posetilaca Nacionalnog parka Krka čine stranci, teško da će turistička krvna slika parkova ove godine biti dobra, piše Dnevnik.

Obližnja Plitvička jezera, koja takođe otvaraju svoja vrata, godišnje poseti gotovo dva miliona ljudi.

Direktor NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević rekao je da kreće dvonedeljna kampanja "Proljeće na Plitvičkim jezerima".

Kako kaže, cijena će biti 50 kuna (oko 7 evra) za odrasle, 30 kuna (oko 4 evra) za studente i 25 kuna (oko 3,5 evra) za decu od 7 do 18 godina, dok je za mlađe od 7 godina ulaz besplatan.

Podsjećanja radi, pre dva meseca je upravo NP Plitvička jezera podigao cijene ulaznica na 300 kuna (oko 43 evra) za odrasle i 120 kuna (oko 17 evra) za mlađe od 18 godina.

Kako su rekli, razlog za ovo drastično povećanje cena (koje je trebalo da stoji od juna do oktobra) je upravo to što je NP Plitvička jezera imao previše posetilaca, pa je gužve trebalo smanjiti. Izgleda da su ipak promenili plan, jer su cijene sada i do šest puta manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana