Овај град преузима титулу најјефтинијег скијалишта у Европи

GS
Foto: advnture.com

До недавно је Бугарска била препозната као најјефтинија дестинација за скијање у Европи, али ове године дошло је до промјене.

Сада је Италија заузела ту позицију, барем када је ријеч о британским туристима. Скијалиште Бардонекија надмашило је бугарска мјеста Бороветс и Банско, оцијењено као најповољнија дестинација за љубитеље зимских спортова према годишњој анализи скијалишта. Ова анализа, која процјењује однос између квалитета и цијена, спроведена је од стране "Post Office Travel Money" и туристичке агенције "Crystal Ski Holidays".

У анализи су била обухваћена 36 европских скијалишта, прикупљајући податке о цијенама карата, изнајмљивању опреме, школама скијања, храни и пићу на скијашким стазама, преноси 24седам.

Бардонекија је повећала цијене за само 1,4 одсто у поређењу са претходном годином, док је Бороветс забиљежио пораст цијена од 8,2 одсто, заузимајући друго мјесто, док се Банско, са повећањем цијена од чак 18,1 одсто, нашло на шестом мјесту листе најповољнијих скијашких дестинација у Европи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана