Ovaj grad preuzima titulu najjeftinijeg skijališta u Evropi

GS
Foto: advnture.com

Do nedavno je Bugarska bila prepoznata kao najjeftinija destinacija za skijanje u Evropi, ali ove godine došlo je do promjene.

Sada je Italija zauzela tu poziciju, barem kada je riječ o britanskim turistima. Skijalište Bardonekija nadmašilo je bugarska mjesta Borovets i Bansko, ocijenjeno kao najpovoljnija destinacija za ljubitelje zimskih sportova prema godišnjoj analizi skijališta. Ova analiza, koja procjenjuje odnos između kvaliteta i cijena, sprovedena je od strane "Post Office Travel Money" i turističke agencije "Crystal Ski Holidays".

U analizi su bila obuhvaćena 36 evropskih skijališta, prikupljajući podatke o cijenama karata, iznajmljivanju opreme, školama skijanja, hrani i piću na skijaškim stazama, prenosi 24sedam.

Bardonekija je povećala cijene za samo 1,4 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, dok je Borovets zabilježio porast cijena od 8,2 odsto, zauzimajući drugo mjesto, dok se Bansko, sa povećanjem cijena od čak 18,1 odsto, našlo na šestom mjestu liste najpovoljnijih skijaških destinacija u Evropi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana