Њемачки парк у ком живи 700 различитих врста лептира одузима дах VIDEO

ГС
Foto: Агенције

Први и једини национални парк у њемачким Алпима се налази на југу Њемачке, на самој граници са Аустријом.

Налази се у општини Берхтесгаден, и својим пејзажима и природном љепотом заиста одузима дах. У националном парку посјетиоци могу доживјети праву природу и учити о заштити околине док истражују овај нетакнути резерват на добро означеним планинарским стазама.

Берхтесгаден парк посјетиоцима пружа јединствено искуство боравка у природи. Они могу откривати сурове и оштре литице, посјетити дубоке мрачне шуме и истраживати дивље ријеке и водопаде. Овде такође могу пронаћи мирне зелене пашњаке, идиличне долине, мјеста за породичне излете

Управо то је и највећа вриједност Националног парка Берхтесгаден. Овдје живи више од 700 различитих врста лептира, а могу се наћи и разне дивокозе, козорози, јелени и сури орлови, што је само дио аутохтоног живог свијета. Разноликост је овдје велика, то је јединствен мали свијет у ком природа може да се развија сама од себе.

Посјетиоци овог националног парка могу уживати у разним активностима. Ту се налазе бројне стазе за пјешачење, а постоје и остали садржаји за туристе који воле адреналин и авантуру. Овдје постоји више од 260 километара пјешачких или стрмих планинских стаза, као и бројне падине и стазе за скијање. Све то, посебно у комбинацији са љупким планинским колибама, ствара заиста савршено мјесто за одмор, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана