Njemački park u kom živi 700 različitih vrsta leptira oduzima dah VIDEO

GS
Foto: Agencije

Prvi i jedini nacionalni park u njemačkim Alpima se nalazi na jugu Njemačke, na samoj granici sa Austrijom.

Nalazi se u opštini Berhtesgaden, i svojim pejzažima i prirodnom ljepotom zaista oduzima dah. U nacionalnom parku posjetioci mogu doživjeti pravu prirodu i učiti o zaštiti okoline dok istražuju ovaj netaknuti rezervat na dobro označenim planinarskim stazama.

Berhtesgaden park posjetiocima pruža jedinstveno iskustvo boravka u prirodi. Oni mogu otkrivati surove i oštre litice, posjetiti duboke mračne šume i istraživati divlje rijeke i vodopade. Ovde takođe mogu pronaći mirne zelene pašnjake, idilične doline, mjesta za porodične izlete

Upravo to je i najveća vrijednost Nacionalnog parka Berhtesgaden. Ovdje živi više od 700 različitih vrsta leptira, a mogu se naći i razne divokoze, kozorozi, jeleni i suri orlovi, što je samo dio autohtonog živog svijeta. Raznolikost je ovdje velika, to je jedinstven mali svijet u kom priroda može da se razvija sama od sebe.

Posjetioci ovog nacionalnog parka mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu se nalaze brojne staze za pješačenje, a postoje i ostali sadržaji za turiste koji vole adrenalin i avanturu. Ovdje postoji više od 260 kilometara pješačkih ili strmih planinskih staza, kao i brojne padine i staze za skijanje. Sve to, posebno u kombinaciji sa ljupkim planinskim kolibama, stvara zaista savršeno mjesto za odmor, prenosi B92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana