Луфтханза након 53 године прекида саобраћај према Загребу

Танјуг
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Њемачка Луфтханза од 1. децембра укида линију Минхен-Загреб након 53 године саобраћања на тој релацији.

Компанија ће укидањем ове линије привремено напустити Аеродром Загреб, јавља портал Кроејшијан авијејшен и подсећа да је Луфтханза претходно укинула линију Франкфурт-Загреб до прољећа 2021. године.

Колико је Луфтханза битна за ваздушну луку Загреб показују бројке - у 2016. години ова је компанија је имала удио од високих 18,25 посто промета путника, а годину касније 17.45 процената.

Очекивало се да ће Луфтханза на линији Минхен-Загреб, јединој активној према Хрватској, летјети током цијеле зимске сезоне јер је за новембар повећала број летова који су доступни свакодневно, међутим од 1. децембра ће прекинути саобраћање на тој рути, чиме ће се у потпуности, привремено, повући са Аеродрома Загреб, а тиме и са хрватског тржишта, наводи се у тексту који преноси портал Индекс.

С обзиром да ће Луфтханза прекинути саобраћај на тренутно јединој активној линији према Загребу, а уз раније отказане летове Аустрија Ерлајнса, Јуровингс је једина компанија из групе Луфтханза која ће ове зиме летјети према ваздушној луци Загреб.

Повлачење Луфтханзе из Загреба је свакако лоша вијест јер се губи директна повезаност с Минхеном, који као саобраћајно чвориште омогућава наставак путовања према бројним дестинацијама у Европи и свијету, пише Кроејшијан авијејшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана