Lufthanza nakon 53 godine prekida saobraćaj prema Zagrebu

Tanjug
Foto: Arhiva

ZAGREB- Njemačka Lufthanza od 1. decembra ukida liniju Minhen-Zagreb nakon 53 godine saobraćanja na toj relaciji.

Kompanija će ukidanjem ove linije privremeno napustiti Aerodrom Zagreb, javlja portal Kroejšijan avijejšen i podseća da je Lufthanza prethodno ukinula liniju Frankfurt-Zagreb do proljeća 2021. godine.

Koliko je Lufthanza bitna za vazdušnu luku Zagreb pokazuju brojke - u 2016. godini ova je kompanija je imala udio od visokih 18,25 posto prometa putnika, a godinu kasnije 17.45 procenata.

Očekivalo se da će Lufthanza na liniji Minhen-Zagreb, jedinoj aktivnoj prema Hrvatskoj, letjeti tokom cijele zimske sezone jer je za novembar povećala broj letova koji su dostupni svakodnevno, međutim od 1. decembra će prekinuti saobraćanje na toj ruti, čime će se u potpunosti, privremeno, povući sa Aerodroma Zagreb, a time i sa hrvatskog tržišta, navodi se u tekstu koji prenosi portal Indeks.

S obzirom da će Lufthanza prekinuti saobraćaj na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, a uz ranije otkazane letove Austrija Erlajnsa, Jurovings je jedina kompanija iz grupe Lufthanza koja će ove zime letjeti prema vazdušnoj luci Zagreb.

Povlačenje Lufthanze iz Zagreba je svakako loša vijest jer se gubi direktna povezanost s Minhenom, koji kao saobraćajno čvorište omogućava nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Evropi i svijetu, piše Kroejšijan avijejšen.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana