"Lindt" отворио највећи музеј чоколаде на свијету, на улазу чокладна фонтана висока десет метара

ГС
"Lindt" отворио највећи музеј чоколаде на свијету, на улазу чокладна фонтана висока десет метара

ЦИРИХ - Произвођач чоколаде "Lindt" недавно је у Цириху отворио највећи музеј чоколаде на свијету, преноси Кликс.

Бизнис инсајдер пише да "Lindt Home" музеј има површину од 65.000 квадратних метара на којој се налази мноштво изложбених примјерака уз највећу свјетску трговину "Lindt" производа те чоколатерију у којој можете испробати властите чоколадне креације.

Ту је и кафић те просторија за испробавање коју су назвали "Чоколадни рај", а ту послужују посластице с чилијем и табаском у врућој чоколади, као и укусна јела попут салата и кишева с чоколадом.

У соби у којој је представљена историја чоколаде на располагању је и дигитални интерактични панорамски зид и округли сто па посјетиоци могу видјети како се узгаја какао и који се поступци пролазе како би се направила ова омиљена свјетска посластица.

Као да сама идеја није довољно импресивна, на улазу су поставили фонтану с чоколадом високу 10 метара. Како би посјетитоцима пружили јединствен доживљај, кроз фонтану тече 1.500 килограма праве отопљене чоколаде.

Цијела скулптура тежи три тоне, а изграђена је након детаљног дизајнирања и планирања.

Посјетитељима је омогућено и посматрање настајања"Lindt" чоколада које започиње претварањем какаовца у течну чоколаду коју прелијевају у пралине или табле. Додатно, можете дизајнирати властиту таблу чоколаде те на одласку добити "Lindt" куглицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана