"Lindt" otvorio najveći muzej čokolade na svijetu, na ulazu čokladna fontana visoka deset metara

GS
"Lindt" otvorio najveći muzej čokolade na svijetu, na ulazu čokladna fontana visoka deset metara

CIRIH - Proizvođač čokolade "Lindt" nedavno je u Cirihu otvorio najveći muzej čokolade na svijetu, prenosi Kliks.

Biznis insajder piše da "Lindt Home" muzej ima površinu od 65.000 kvadratnih metara na kojoj se nalazi mnoštvo izložbenih primjeraka uz najveću svjetsku trgovinu "Lindt" proizvoda te čokolateriju u kojoj možete isprobati vlastite čokoladne kreacije.

Tu je i kafić te prostorija za isprobavanje koju su nazvali "Čokoladni raj", a tu poslužuju poslastice s čilijem i tabaskom u vrućoj čokoladi, kao i ukusna jela poput salata i kiševa s čokoladom.

U sobi u kojoj je predstavljena istorija čokolade na raspolaganju je i digitalni interaktični panoramski zid i okrugli sto pa posjetioci mogu vidjeti kako se uzgaja kakao i koji se postupci prolaze kako bi se napravila ova omiljena svjetska poslastica.

Kao da sama ideja nije dovoljno impresivna, na ulazu su postavili fontanu s čokoladom visoku 10 metara. Kako bi posjetitocima pružili jedinstven doživljaj, kroz fontanu teče 1.500 kilograma prave otopljene čokolade.

Cijela skulptura teži tri tone, a izgrađena je nakon detaljnog dizajniranja i planiranja.

Posjetiteljima je omogućeno i posmatranje nastajanja"Lindt" čokolada koje započinje pretvaranjem kakaovca u tečnu čokoladu koju prelijevaju u praline ili table. Dodatno, možete dizajnirati vlastitu tablu čokolade te na odlasku dobiti "Lindt" kuglicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana