Крстарење од три године: Путници ће посјетити 147 земаља свијета

GS
Foto: FB

Крстарење од три године, које је требало да буде обављено бродом Life at Sea Cruises, отказано је усљед проблема са осигурањем. Међутим, таква идеја није напуштена, па стиже његов насљедник који ће путнике повести на још дуже путовање.

Villa Vie Residences, дуготрајни стартап за крстарења, потврдио је куповину брода за сопствено троипогодишње крстарење око свијета. Полазак је предвиђен за мај 2024. године и путовање ће трајати чак 1.300 дана.

Нови/стари брод МС Браемар добио је име Villa Вие Odyssey. Брод је изграђен 1993. године, али је током година обновљен и модернизован. Има капацитет да прими 924 путника смештена у 485 кабина, а његова релативно мала величина значи да може пристајати готово свугде.

Брод ће имати осам палуба, шеталиште и велики базен. Такође, ту ће бити и три ресторана, осам барова и четири салона, ​​као и спа, фитнес центар, библиотека и медицински центар. Имаће све што и велики крузер, само ће нудити нешто интимније искуство путовања.

Путници који буду кренули на крстарење од 1.301 дана посјетиће 147 земаља свијета и 425 лука. Имаће брз интернет, интерактивне радионице и остале садржаје како би се осећали као код куће. Ту су чак и голф програми са симулатором на броду и излети који обећавају авантуре.

Боравак у лукама варираће од два до седам дана. Путници ће имати прилику да боље упознају град, умјесто досадашње праксе да путници буду у лучким градовима само пар сати, наводи CNN.

Путницима су на располагању унутрашње и спољне кабине. Унутрашње су 89 долара по дану, тј. 97.455 долара за три године боравка. Спољне су 119 долара по особи дневно по дану путовања, преноси Б92.

Такође постоји могућност куповине апартмана, тј. кабина. Куповина подразумијева плаћање 99.000 долара за унутрашњу, 149.000 долара за спољну и 249.000 долара за кабину са балконом. Власници тада морају плаћати мјесечне накнаде од 1.750, 2.500 или 4.000 долара по особи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана