Krstarenje od tri godine: Putnici će posjetiti 147 zemalja svijeta

GS
Foto: FB

Krstarenje od tri godine, koje je trebalo da bude obavljeno brodom Life at Sea Cruises, otkazano je usljed problema sa osiguranjem. Međutim, takva ideja nije napuštena, pa stiže njegov nasljednik koji će putnike povesti na još duže putovanje.

Villa Vie Residences, dugotrajni startap za krstarenja, potvrdio je kupovinu broda za sopstveno troipogodišnje krstarenje oko svijeta. Polazak je predviđen za maj 2024. godine i putovanje će trajati čak 1.300 dana.

Novi/stari brod MS Braemar dobio je ime Villa Vie Odyssey. Brod je izgrađen 1993. godine, ali je tokom godina obnovljen i modernizovan. Ima kapacitet da primi 924 putnika smeštena u 485 kabina, a njegova relativno mala veličina znači da može pristajati gotovo svugde.

Brod će imati osam paluba, šetalište i veliki bazen. Takođe, tu će biti i tri restorana, osam barova i četiri salona, ​​kao i spa, fitnes centar, biblioteka i medicinski centar. Imaće sve što i veliki kruzer, samo će nuditi nešto intimnije iskustvo putovanja.

Putnici koji budu krenuli na krstarenje od 1.301 dana posjetiće 147 zemalja svijeta i 425 luka. Imaće brz internet, interaktivne radionice i ostale sadržaje kako bi se osećali kao kod kuće. Tu su čak i golf programi sa simulatorom na brodu i izleti koji obećavaju avanture.

Boravak u lukama variraće od dva do sedam dana. Putnici će imati priliku da bolje upoznaju grad, umjesto dosadašnje prakse da putnici budu u lučkim gradovima samo par sati, navodi CNN.

Putnicima su na raspolaganju unutrašnje i spoljne kabine. Unutrašnje su 89 dolara po danu, tj. 97.455 dolara za tri godine boravka. Spoljne su 119 dolara po osobi dnevno po danu putovanja, prenosi B92.

Takođe postoji mogućnost kupovine apartmana, tj. kabina. Kupovina podrazumijeva plaćanje 99.000 dolara za unutrašnju, 149.000 dolara za spoljnu i 249.000 dolara za kabinu sa balkonom. Vlasnici tada moraju plaćati mjesečne naknade od 1.750, 2.500 ili 4.000 dolara po osobi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana