Јесенске чаролије: Топ седам туристичких дестинација за посјетити ове сезоне

GS
Foto: AdobeStock

Јесен је чаробно годишње доба када се природа трансформише у прелијепу палету боја, а температура постаје угодна за путовања.

Ако тражите савршене дестинације за јесење путовање, ево неколико невјероватних приједлога:

1. Канада - Онтарио и Квебек

 Ова канадска покрајина постаје права слика јесени са дрворедима црвених и жутих листова. Посјетите Торонто и Монтреал како бисте уживали у шарму ових градова и истражили оближње националне паркове.

2. Винска долина у Калифорнији

Јесен је идеално вријеме за посјетити ово подручје. Виногради су у пуном цвату, а винске туре и дегустације су незаборавно искуство.

3. Амстердам, Низоземска

Вјетрови донесу освежавајући зрак, а канали и паркови постају прелепи са златним лишћем. Истражите шармантне улице и музеје у овом европском граду.

4. Јапанска брда Фуџи

Јесен у Јапану донесе чаробну трансформацију дрвећа у прелијепе нијансе црвене и жуте. Ово је идеално вријеме за посјетити планину Фуџи и околна језера.

5. Баварска, Њемачка

 Овдје ћете пронаћи сликовите средњовијековне градове и планине прекривене шумама у пуном сјају јесени. Посјетите Октоберфест и кушајте традиционала јела.

6. Единбург, Шкотска

 Јесен у Шкотској донесе драматичне пејзаже и мање гужве. Посетите Единбургски замак и уживајте у шкотској култури.

7. Сјеверна Калифорнија

Овдје ћете пронаћи прелијепе шуме секвоје које постају чаробне у јесени. Национални парк Редвуд и језеро Тахое нуде спектакуларне природне љепоте.

Неовисно о вашем одабиру, јесен је дивно вријеме за истраживање свијета. Било да тражите сликовите природне љепоте, културу или гастрономска искуства, ове дестинације ће вас очарати својом јесењом чаролијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана